Care este cea mai grea parte a casatoriei? Femeile casatorite isi impartasesc povestile

1
De Cristina Tudor
3 nov. 2020

Provocarea unei casnicii: „Obisnuinta sa nu se intample lucrurile doar asa cum iti doresti tu.”

Viata de om casatorit este minunata si bogata de impliniri, in care razi enorm de mult, dar ca orice relatie, are si partile ei mai putin frumoase. Casatoriile si relatiile sanatoase necesita munca si timp.

Este absolut normal sa fir urcusuri si coborasuri, provocari si negocieri pe tot parcursul casatoriei. Mai multe femei casatorite au fost intrebate: „Care este mai grea parte a casatoriei pentru tine?” si iata ce au raspuns:

„Cred ca ceea ce este cel mai greu pentru mine, este de fapt si cel mai frumos lucru – sa nu am totul doar pentru mine si sa nu fiu singura.

Am trait timp de cinci ani singura, inainte sa il intalnesc pe sotul meu si inca doi ani dupa ce l-am intalnit. Insa am zile cand imi este dor de micul meu studio si de linistea de acolo. Era un spatiu doar al meu. Nu as schimba pentru nimic in lumea viata alaturi de sotul meu si de copii, dar uneori imi este putin dor de acea etapa a vietii mele.”

„Obisnuinta sa nu se intample lucrurile doar asa cum iti doresti tu. Intotdeauna trebuie sa iei in considerare si punctul de vedere a celuilalt si preferintele lui. Nu poti sa iesi pur si simplu pe usa si sa pleci intr-o calatorie sau sa achizitionezi ceva foarte scump, fara sa il consulti si pe sot.”

„Partea de curatenie. M-am casatorit cu sotul meu la varsta de 22 de ani, iar el nu traise niciodata pe cont propriu, iar parintii lui nu l-au invatat absolut nimic despre acest aspect. Povestile pe care le pot spune despre el, raportate la ce inseamna pentru el curatenie, te vor lasa fara glas. L-am prins folosin toaleta pentru a clati mopul, moment in care mi-am pierdut mintile. Chiar si acum, 24 de ani mai tarziu, uneori ma uit confuza la el.”

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.