Ce facem cand iubirea se termina? Cum ne desprindem din relatiile pe termen lung

1
De Cristina Tudor
11 mart. 2022

Foarte multe persoane au relatii in care nu se mai regasesc. Daca le intrebi de ce raman, le este foarte greu sa ofere un raspuns.

De obicei spun ca raman din obisnuinta, pentru ca au anumite nevoi. Sau pentru ca, pur si simplu, nu s-au gandit niciodata cum ar fi sa fie singure sau ce ar face daca ar trebui sa isi caute pe altcineva.

Principial, o relatie de cuplu trebuie sa scoata ce este mai bun din fiecare, pentru ca, doar asa, se pot potenta pozitiv cei doi, construindu-si o viata, frumoasa impreuna. Doar asa se pot simti bine fiecare in parte, dar si impreuna.

In cazul in care va aflati intr-o relatie in care nu va mai simtiti bine, puteti face doua lucruri:

1. Reconstruirea relatiei. Puteti incerca sa mergeti la terapie de cuplu, pentru a va raspunde unor intrebari, pentru a reusi sa va scoateti la lumina toate frustrarile si neajunsurile, pentru a reusi, mai apoi, sa va construiti din nou planuri impreuna. De foarte multe ori, am remarcat la cuplurile ce au venit la cabinet pentru terapie de cuplu, o imbunatatire substantiala inca din primele luni de terapie. Odata ce reuseau sa isi exprime frustrarile, incepeau sa se simta mai bine, reusind dezbarati de traumele trecutului, sa isi regaseasca sentimentele avute candva, unul pentru celalalt.

2. Iesirea din relatie. Si in aceasta situatie, psihoterapia va poate ajuta sa scapati de frustrari si traume, dar sa si intelegeti daca si unde ati gresit. Travaliul psihoterapeutic va poate ajuta sa va redescoperiti calitatile, dar si motivatia de arata mai bine. De a gandi mai constructiv, reluand activitatile care sa va redea o stare fizica si psihica buna, pentru a va regasi buna dispozitie. Odata ce ati scapat de umbrele unei relatii toxice, puteti pasi in noua voastra viata, cu incredere si speranta.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: depositphotos.com