Cel mai potrivit si cel mai nepotrivit barbat pentru tine, in functie de personalitate

1
De Irina Constantin
17 iul. 2022

Criteriile in functie de care iti alegi un partener pot fi multe. Personalitatea ar trebui sa se numere, in mod sigur, printre ele.

Unele femei isi aleg partenerii in functie de aspectul fizic, de simtul umorului, de interesele comune sau chiar de zodie. Chiar daca toate acestea pot conta intr-o masura mai mare sau mai mica, personalitatea omului alaturi de care iti petreci timpul este esentiala.

Iata care sunt cei mai potriviti si cei mai nepotriviti barbati pentru tine, in functie de personalitate!

Modelul celor 9 personalitati

Inainte de toate, iti vom prezenta cele 9 tipuri de personalitati, iar tu te vei identifica intr-una principala si, eventual, una sau doua tipologii secundare. Apoi, vei sti ce fel de partener ti se potriveste si, mai mult, cu cine este posibil sa nu ai deloc o conexiune.

1. Perfectionistul

Perfectionistul are standarde inalte si are obiceiul de a se critica dur, dar si de a-l judeca pe cel de langa el in aceiasi termeni stricti. Este motivat de crestere, de imbunatatire si de dezvoltare. Adora sa vada aceste lucruri la sine si la partener. Nu cere ajutorul celorlalti decat in situatii absolut urgente si poate fi perceput, uneori, ca fiind prea rigid si prea critic cu persoanele din jur.

Se potriveste cu: Aventurierul, de la care invata sa se relaxeze putin

Nu se potriveste cu: Romanticul, pe care il va considera prea putin productiv pentru gusturile sale

2. Saritorul

Saritorul pune mai mereu nevoile partenerului inainte de nevoile sale. Nu prea stie sa primeasca, insa se pricepe de minune sa ofere. Este un ascultator minunat, dar tinde sa manipuleze pentru a primi iubire si atentie in momentele sale mai putin bune. Are o putere fantastica de a darui, insa are si tendinta de a se neglija pe sine.

Se potriveste cu: Asertivul, de la care invata sa se exprime mai bine si mai des

Nu se potriveste cu: Romanticul, care poate profita de disponibilitatea sa

3. Ambitiosul

Eficient, competitiv si pragmatic, ambitiosul are tendinta de a nu fi prea conectat emotional cu partenerul. Este focusat in permanenta pe crestere, pe castig, pe munca intensa si pe recunoasterea meritelor. Poate fi insensibil si poate avea de lucrat la capitolul empatie, insa are puterea fantastica de a-si motiva si partenerul.

Se potriveste cu: Aventurierul, de la care invata sa se mai si distreze, macar din cand in cand

Nu se potriveste cu: Impaciuitorul, pe care il va percepe ca lenes si demotivat

5 secrete pe care femeile mature le stiu despre iubire (si pe care, probabil, nu le stiau la 20 de ani)

4. Romanticul

Romanticul este un suflet cald, boem, creativ si plin de emotie. Atrage cu usurinta parteneri interesati, insa uneori se lupta cu dificultatea de a-i pastra alaturi. Are nevoie de dovezi repetate de iubire si adora gesturile romantice, pe care le cauta cat mai des.

Se potriveste cu: Perfectionistul, care il va introduce intr-un mindset practic si „cu picioarele pe pamant”, aducand echilibrul

Nu se potriveste cu: Ajutorul. Relatia dintre cei doi s-ar putea transforma rapid in codependenta

5. Observatorul

Observatorul are tendinta de a fi singuratic si incapatanat. Ii place sa analizeze si este foarte curios, in general. Ii este adesea greu sa se conecteze cu un partener, insa este o prezenta inteleapta si care ofera inspiratie.

Se potriveste cu: Aventurierul, care il va invata sa isi largeasca orizonturile si sa isi permita sa se distreze

Nu se potriveste cu: Asertivul. Se vor enerva foarte des unul pe celalalt!

6. Loialul

Loialul adora siguranta si certitudinea, dar se teme foarte tare de schimbare, care il face sa se simta extrem de inconfortabil. Este o persoana de incredere, dar care uneori nu are incredere in sine. Se ingrijoreaza destul de mult, dar odata ce intra intr-o relatie, este un partener de baza.

Se potriveste cu: Impaciuitorul, care il va ajuta sa ia viata mai putin in serios

Nu se potriveste cu: Ambitiosul, alaturi de care se va simti ignorat si dat la o parte

Sunt miniona, iar acestea sunt rochiile de vara care imi flateaza cel mai mult silueta

7. Aventurierul

Aventurierul are nevoie de libertate si de o minte la fel de deschisa intr-o relatie. Este spontan, fermecator si o prezenta distractiva, insa se plictiseste foarte repede si cauta mereu ceva nou de facut. Poate deveni obositor, impulsiv si rebel.

Se potriveste cu: Observatorul, care il poate calma si echilibra

Nu se potriveste cu: Perfectionistul, pe care il va percepe drept un party breaker 

8. Asertivul

Asertivul este o persoana directa, careia ii place sa isi declare raspicat parerea si sa se impuna. Poate parea insensibil in relatii, nu este intimidat de nimic si poate avea tendinta de a deveni agresiv. Cu toate acestea, este un partener curajos, care iti va lua mereu apararea si te va face sa te simti protejat.

Se potriveste cu: Ajutorul, care il va invata cate ceva despre empatie si grija pentru ceilalti

Nu se potriveste cu: Observatorul, fata de care va deveni suspicios si retras

9. Impaciuitorul

Acest tip de personalitate va fi mereu cel care cauta ca toata lumea sa se simta bine intr-o vacanta. Este mediatorul conflictelor, pe care inccearca din rasputeri sa le evite. Este generos si empatic, dar poate deveni usor pasiv-agresiv atunci cand i se umple paharul.

Se potriveste cu: Ambitiosul, de la care invata sa devina mai proactiv

Nu se potriveste cu: Loialul, fata de care poate deveni confuz si rigid

Foto: Instagram/@martalozanop