4 cele mai comune motive de cearta ale cuplurilor in pandemie

1
De Cristina Tudor
7 nov. 2020

Cuplurile se cearta tot timpul. Expertii sunt chiar de acord ca aducerea de argumente ar putea fi un semn al unei relatii sanatoase.

Dezacordurile cu privire la probleme mari, cum ar fi finantele si cresterea copiilor, sunt destul de frecvente, precum si problemele legate de aducerea nisipului in casa pe incaltaminte sau punerea cheilor in locul potrivit.

Desi a fi in conflict temporar cu partenerul este un fenomen destul de obisnuit, se pare ca argumentele au crescut in frecventa si intensitate in randul multor cupluri in timpul pandemiei de coronavirus. Potrivit unui sondaj din aprilie raportat in revista Forbes, doar 18% dintre cupluri sunt multumiti de comunicarea din relatia lor.

Daca va confruntati cu o tensiune crescuta cu partenerul in acest timp, ar putea avea mult mai putin de-a face cu praful de nisip de pe podea si mult mai mult de-a face cu stresul legat de COVID-19.

Potrivit unui articol din Huffington Post, cuplurile care nu pot sa se angajeze in multe activitati pe care s-au bazat candva pentru distractie si sa se simta conectati unii cu altii, cum ar fi iesirea la cina si achizitia unei vacante, cauzeaza probleme sporite, deoarece acum au optiuni limitate pentru a-si elibera stresul.

Iata patru dintre cele mai frecvente argumente pentru care se cearta cuplurile in aceasta perioada:

Finantele

Pierderea locurilor de munca sau reducerea veniturilor stau la baza multor argumente in timpul pandemiei coronavirusului. Anxietatea fata de bunastarea financiara poate fi calmata, facandu-va timp pentru actualizarea si ajustarea bugetului, precum si prin conversatii deschise despre care sunt nevoile urgente ale fiecarei persoane.

Riscuri privind siguranta

In timp ce o parte din isteria cu privire la ce masuri de siguranta pentru coronavirus ar trebui luate a scazut, multe cupluri sustin ca se cearta asupra unor aspecte precum: a purta sau nu masca si cand / unde sa practice distanta sociala.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.