Cele mai daunatoare mituri despre feminitate

1
De Alice Papuc
22 oct. 2022

Oricat de eronate ar fi aceste credinte legate de feminitate, ele fac parte din viata noastra de zi cu zi.

Chiar si in zilele noastre, miturile legate de feminitate continua sa circule. Iata cateva dintre acestea:

Feminitatea tine de aspectul fizic

Feminitatea este, prin esenta, o stare de spirit. Aceasta vine din interior si nu este conditionata de imbracarea unei rochii. Orice femeie poate fi, cu usurinta, feminina si intr-o rochie de seara, dar si intr-o tinuta casual. Mai mult, nicio femeie nu devine instant feminina daca isi onduleaza parul. Dimpotriva, daca femeia nu se va simti confortabil cu hainele pe care le imbraca si cu felul in care si-a aranjat parul, acest lucru se va reflecta la exterior.

Tipuri de prietene de care ai nevoie in viata ta

Femeile sunt responsabile de casa si de cresterea copiilor

In zilele noastre, viata este tot mai agitata. Iar femeile au din ce in ce mai multe responsabilitati si roluri: acasa, la locul de munca, in societate, fie ca sunt mame sau nu, fie ca lucreaza sau sunt casnice. Gestionarea gospodariei si cresterea copiilor pot deveni din ce in ce mai dificile atunci cand petreci cel putin 8 ore la birou.

Este perfect normal sa ai ajutor si este mai mult decat sanatos ca partenerul tau de viata sa se implice in treburile casnice si, mai ales, in cresterea copiilor. Nu trebuie sa te simti vinovata daca nu ai casa luna. Si nici daca alegi sa iesi cu prietenele intr-o seara. Femeile au nevoie de timp si pentru ele. Timp care sa le ajute sa isi gaseasca echilibrul.

 Femeile trebuie sa aiba grija de toata lumea

Nu, nu toate femeile sunt, in mod natural, extrem de grijulii. Nu toate femeile pot avea grija de tot ceea ce le inconjoara. Exista, de exemplu, femei care nu pot tine in viata o planta. Si acest lucru este perfect normal. Unele femei pot fi neindemanatice. Pot sa nu iubeasca sa pregateasca cina. Acestea pot prefera sa comande. Se pot concentra mai mult pe cariera. Nu este nimic in neregula cu tine daca preferi aceste lucruri. La fel cum nu este gresit nici sa fii o persoana grijulie, daca acest lucru este firesc pentru tine.

Cele 6 tipuri de narcisisti. Care este cel mai periculos?

Toate femeile sunt interesate de moda si de machiaj

Exista si femei care au cu totul alte preocupari. Femei interesate de fizica, mecanica, tehnologie sau sport. Sa luam exemplul gimnastelor. Sunt acestea mai putin feminine pentru ca prefera sa faca sport? Sa afirmi acest lucru ar fi cu totul eronat.

Bineinteles, unele femei sunt interesate de tot ceea ce tine de moda si de machiaj. Dar femininatea presupune mai mult de atat. Feminitatea tine de modul in care te porti si de ceea ce le transmiti celor din jur. De felul in care te simti tu cu propria persoana. Alte femei nu s-au machiat niciodata. Pentru ca prefera naturaletea. In final, orice femeie poate fi feminina si daca alege sa poarte ruj pe buze, si daca nu.

Piese care nu trebuie sa lipseasca din garderoba ta in aceasta toamna

Feminitatea echivaleaza cu slabiciune

Trend-urile actuale imping femeile, din ce in ce mai mult, sa devina cat mai puternice cu putinta. Un mod extrem de simplu de a observa acest lucru este sa arunci un ochi in vitrinele magazinelor. Piesele actuale sunt tot mai oversized, iar look-urile masculine sunt tot mai incurajate. Feminitatea este vazuta, adesea, drept o slabiciune. Acest fapt este cu totul gresit. Femeile nu sunt in mod natural slabe, asa cum barbatii nu sunt neaparat puternici. Totul depinde de modul tau de viata si de cum alegi sa traiesti. Iar fiecare femeie este o fiinta individuala, cu propriile trairi si propriile experiente.

Foto: Instagram/@namelazz