5 credinte limitative la care sa renunti definitiv in 2022

1
De Irina Constantin
9 ian. 2022

Uita de rezolutiile clasice si pune pe lista aceste scopuri care vor contribui enorm la evolutia ta!

Toata lumea are o lista cu rezolutii pentru noul an. Chiar si cei care sustin contrariul. Cu totii vrem sa imbunatatim anumite aspecte ale vietii, sa evoluam si sa atingem anumite teluri.

Pentu a ne accelera evolutia personala, este necesar sa ne asiguram nu numai ca implementam obiceiuri noi, dar mai ales ca renuntam la credinte limitative vechi, care nu ne mai servesc.

Iata la ce credinte limitative trebuie neaparat sa renunti in 2022!

1. Credinta ca nevoile tale sunt „prea mult” pentru ceilalti

I-ai spune prietenei tale ca nu ai chef sa vii la petrecere, ci mai degraba ti-ar placea sa va intalniti separat, la o cafea, pentru a discuta. Totusi, in interiorul tau, ai impresia ca nevoia ta este „prea mult”, asa ca renunti sa o exprimi si „lasi de la tine” si de aceasta data.

Situatia de mai sus este doar un exemplu, insa credinta limitativa este extrem de puternica si se aplica in foarte multe contexte. In 2022, retine ca nevoile tale sunt legitime si ai tot dreptul sa ti le exprimi fara frica.

2. Credinta ca productivitatea ta este singura care iti confera valoare

Ritmul vietii este din ce in ce mai accelerat. Mereu faci cate ceva, chiar si atunci cand ai impresia ca te relaxezi. Fie citesti, fie asculti un podcast, fie faci ordine prin casa. In plus, vocea societatii spune ca esti valoroasa si demna de apreciere doar atunci cand esti productiva. Daca stai, stai „degeaba”.

Anul acesta, incearca sa lucrezi pentru a elimina aceste credinte limitative. Esti valoroasa si suficienta chiar si atunci cand nu faci nimic. Repeta-ti acest lucru ori de cate ori te surprinzi judecandu-te.

De ce nu este o idee buna sa alegi mereu fericirea si ce ratezi daca faci asta

3. Credinta ca toata lumea traieste in claritate si echilibru, mai putin tu

Stiai ca toti credem asta si, de fapt, nimeni nu are nicio certitudine? Uneori, viata este foarte amuzanta. Ai impresia ca esti singura persoana care are indoieli si care cauta echilibrul. In realitate, siguranta pe care o vezi in ceilalti este doar o masca. Toata lumea se afla intr-o continua cautare. Nu esti in urma nimanui. Fiecare are propriul ritm si propria poveste.

4. Credinta ca trupul tau trebuie sa arate intr-un anumit  fel pentru a fi fericita

„O sa port acel crop top pe care il ador dupa ce slabesc. O sa merg la plaja dupa ce nu o sa mai am celulita pe picioare. O sa fiu super fericita cand o sa am abdomenul plat” – suna cunoscut? Acest gen de discurs interior trebuie sa dispara, odata cu acele credinte limitative care nu fac decat sa te incetineasca. De ce sa astepti un anumit moment pentru a te bucura de ce iti face placere? Fa-o acum!

5. Credinta ca ai mereu ceva de lucrat, de vindecat sau de imbunatatit

Daca esti pasionata de dezvoltare persoanala si cauti mereu practici si metode noi pentru a evolua, suntem in asentiment. Este sanatos sa iti doresti evolutie. Cu toate acestea, multe dintre noi sunt prinse in dinamica imbunatatirii permanente. Ne aflam intr-o continua cursa si gasim mereu cate ceva de „reparat” la noi, oricat de mult am fi evoluat.

In 2022, lasa-ti timp doar pentru a trai. Chiar daca vei fi mereu „work in progress”, nu inseamna ca trebuie sa lucrezi cu tine in fiecare zi a vietii. Relaxeaza-te. Esti deja foarte bine unde esti.

Foto: depositphotos.com