Cum hranesti pasiunea intr-o relatie de lunga durata

1
De Alice Moisescu
30 nov. 2018

Iubirea e un sentiment unic, extraordinar, care te face sa uiti de toate. Dar dupa o vreme… in orice relatie de cuplu scanteia dispare.

Grijile de zi cu zi, problemele pe care le veti intampina sau chiar diferentele dintre voi vor iesi la iveala si va vor scoate din acea zona de fantezie. Realitatea unei relatii e diferita de sentimentul de indragostire, oricat de compatibili ati fi.

Deci, ce e de facut? Cum reaprindem scanteia in relatia de cuplu atunci cand simtim ca intervine din ce in ce mai multa distanta intre noi si partener? Acestea sunt intrebarile la care iti vom raspunde azi.

Sfaturi pentru reaprinderea pasiunii in relatia de cuplu

Comunicati

Ca sa readuceti pasiunea in viata voastra de cuplu, aveti nevoie in primul rand de comunicare – multa si despre orice. Desi sunteti diferiti, atat timp cat sunteti impreuna, trebuie sa actionati impreuna.

Adesea partenerii de viata ajung la un nivel de compromis: atat barbatul, cat si femeia tind sa renunte la propriile asteptari in legatura cu celalalt si sa se multumeasca cu o viata mediocra de cuplu. Sexul nu mai este, astfel, o prioritate, comunicarea se diminueaza notabil, reducandu-se la strictul necesar si fiecare partener se refugiaza in… altceva. Incercati sa nu ajungeti aici. Comunicati!

Sarutati-va cu patos

Da, ati citit bine. In lumea asta pe repede inainte, trebuie sa stii sa iti faci timp pentru un sarut pasional cu partenerul tau. Incercati sa va sarutati pret de cateva secunde. Incercati acest exercitiu! Veti remarca efectele imediate ale acestui obicei. Dar, faceti-l sa devina obicei!

Vorbiti la finalul fiecarei zile

Dupa o zi istovitoare de munca pentru amandoi, este momentul sa uitati de orice dispozitiv ce v-ar capta atentia (telefon, tableta, laptop) si sa gasiti timp pentru voi. Discutati macar o jumatate de ora despre cum v-a fost ziua, ce ati facut, care este planul pentru urmatoarea. Este demonstrat ca acest lucru reduce stresul ce vine din afara relatiei.

Impartasiti-va dorintele

Intr-o relatie de cuplu, este foarte important sa va cunoasteti unul pe celalalt. Vorbiti, asadar, despre voi, despre orice aspect al relatiei, ce va place, ce va displace…

Pastrati contactul fizic

Ce inseamna asta? Sa va atingeti. Cat mai mult, cat mai des. Fie ca va uitati impreuna la un film, stand imbratisati, fie ca mergeti la cumparaturi de mana, fie ca va luati in brate dimineata la cafea, nu neglijati aspectul asta! Apropierea imbunatateste intimitatea emotionala dintre voi.

Nu uitati sa faceti dragoste

Fiti sexuali, flirtati mai mult si lasati-va prada dorintei cat puteti de des. Eliberati-va mintea de griji si de probleme. Permiteti-va timp cu voi.

Daca vreti ca sexul sa fie si mai bun, construiti vreme de cateva zile acea tensiune sexuala grozava, tachinati-va si actionati!

Si nu uitati ca aveti nevoie de intimitate fizica. Pentru ca aceasta o atrage si pe cea emotionala.

Foto: Shutterstock.com