Cum isi mint femeile partenerul si motivele surprinzatoare pentru care o fac

1
De Alice Moisescu
21 oct. 2018

Nu mai este un secret pentru nimeni: cu totii mintim. Si o facem mai ales atunci cand trebuie sa cosmetizam adevarul, astfel incat sa nu-l ranim pe celalalt.

Expertii spun ca atunci cand femeile mint, o fac fie pentru o cauza nobila (cand ii spunem unei persoane care incearca sa piarda in greutate ca rezultatele se vad deja, pentru a o incuraja), fie pentru a ascunde un adevar dureros despre ele insele, iar acest lucru are mare legatura cu stima de sine. Atunci cand aceasta scade, apelam fara ezitare la minciuni salvatoare, sunt de parere cei mai multi psihoterapeuti.

Femeile mint din compasiune

Uneori, minciuna reprezinta un rau necesar la care apelam destul de des in relatii. „Chiar ma gandeam la tine si voiam sa te sun!”, „Si mie mi-e dor de tine” sau, poate cea mai grava dintre minciunile intr-un cuplu, „Si eu te iubesc!” , care apare din compasiune si din dorinta de a nu-l rani pe cel de alaturi, de a nu-i rani sentimentele.

Femeile mint ca sa obtina ce doresc

Cand doi indivizi formeaza un cuplu, lasa impresia ca iubirea lor ii protejeaza de minciuni si de efectele adverse pe care le au acestia dupa ce se folosesc de ele… Nimic mai fals! In cuplu se spun minciuni de tot felul, mai mari sau mai mici, vinovate si nevinovate.
Pentru ca da, la inceputul unei relatii de cuplu, spunem minciuni nenumarate – deseori, ca sa ne impresionam partenerul.

In timp, partenerii mint adesea pentru a nu rani sentimentele celui iubit

Minciuna in cuplu poate aduce si avantaje, spun expertii, care considera ca aceasta este o tactica sociala prin care poti obtine mai usor ce doresti.
Stiai ca oricat de bine s-ar intelege doi parteneri, in dialogul conjugal este imposibil sa nu se strecoare o minciuna pe zi? Este un fapt sustinut de oamenii de stiinta si ii poate ajuta sa-si pastreze legatura intacta, evitand conflictele majore.

Dar cum mint femeile? Minciuni pe care le spun acestea, TRADUSE:

„Nu am nimic!”, este una dintre cele mai frecvente fraze pe care o femeie i le spune unui barbat, desi se vede de la o posta ca e neagra de suparare, iar tonul vocii e ca venit din iad. Cel mai probabil, partenerul isi va da seama ca ceva e in neregula, dar se va framanta in zadar: nu va afla adevarul decat atunci cand partenerei lui ii va fi trecut furia.

„Imi placi, dar inca nu sunt pregatita emotional pentru o relatie”, o minciuna pe care o spunem atunci cand, de fapt, nu ne place cu adevarat un barbat, atunci cand avem alte asteptari de la partenerul ideal.

„Nu este vina ta deloc, ci este vina mea. Eu sunt problema in relatia asta. Si de aceea, am ales sa ne despartim”, un mod de a prelua vina pentru a atenua durerea unui partener care ne iubeste inca si pe care nu am vrea sa-l ranim. Insa stim ca a sosit vremea sa plecam.

Voi ce alte minciuni ati mai folosit sau auzit?

Foto: Shutterstock.com