Cum sa ai o relatie care sa dureze: Sfaturile celui mai longeviv cuplu casatorit din lume

1
De Maria Constantin
20 dec. 2019

Sunt impreuna de 85 de ani si stiu foarte bine ce inseamna o relatie solida. Cel mai longeviv cuplu casatorit are cateva trucuri simple sa-ti impartaseasca.

Cand ai un mariaj de opt decenii cu aceeasi persoana, cu siguranta stii destul de multe despre cum sa faci o relatie sa reziste. Charlotte si John Henderson, cel mai in varsta cuplu casatorit, s-au cunoscut in 1934, pe vremea cand erau studenti la Universitatea Texas din Austin. Pe 22 decembrie, ei aniverseaza 80 de ani de casnicie, scrie Well+Good.

Dictonul casniciei fericite

Intr-un interviu publicat de Washington Post, Charlotte, in varsta de 105 ani, si sotul ei, John (106 ani), au dezvaluit care sunt secretele lor pentru un mariaj fericit, sanatos si lung. John a spus ca au facut din dictonul „nu merge la culcare suparat” un motto al casniciei lor. Toate neintelegerile trebuie rezolvate pana seara inainte de culcare, spun ei.

Dar somnul linistit nu este singurul truc care conteaza in ecuatia unui mariaj de durata. Pe langa reducerea la minimum a disputelor, cuplul duce o viata activa si cumpatata. Sotii Henderson au o alimentatie sanatoasa (fructe, legume, cereale) si consuma putin alcool. La varsta lui, John inca merge periodic la sala si face exercitii de mobilitate.

Fara copii – mai mult timp doar pentru ei

Un alt factor important care a contribuit la mariajul lor este faptul ca nu au avut copii. „Unii spun ca de aceea am trait atat de mult”, a declarat John. Explicatia ar putea fi ca in vreme ce cuplurile care au copii sunt mai stresate si adesea erodate de griji si de probleme, cele fara copii au mai multa liniste si mai mult timp pe care sa-l petreaca in intimitate, partenerii concentrandu-si atentia asupra lor.

Ce reguli de aur trebuie sa respecti pentru a avea o relatie fericita

Un alt sfat al celui mai longeviv cuplu: nu va grabiti sa va casatoriti! John si Charlotte si-au unit destinele in urma cu 80 de ani, dar sunt impreuna de 85 de ani. „I-a luat cinci ani ca sa-i treaca prin cap sa se marite”, a spus batranul despre consoarta lui, pe un ton glumet.

Foto: Instagram/@justinalexander