Cum sa nu mai accepti sa faci lucrurile pe care nu vrei sa le faci (dar le faci de dragul oamenilor din jurul tau)

1
De Cristina Tudor
4 ian. 2023

In general, aceste promisiuni provin din dorinta noastra de a fi placuti sau acceptati.

Credem ca suntem mai valorosi pentru ceilalti atunci cand facem tot ce isi doresc ei si, prin urmare, ne asumam angajamente nerealiste, nesanatoase si nedorite.

Sa fii de acord cu a face anumite lucruri doar pentru a nu supara pe cineva inseamna sa te pui pe plan secund si sa iti faci rau tie. Cand alegi acest lucru nu iti respecti limitele si nu te respecti pe tine.

De ce promitem sa facem ce nu vrem sa facem?

In general, aceste promisiuni provin din dorinta noastra de a fi placuti sau acceptati. Credem ca suntem mai valorosi pentru ceilalti atunci cand facem tot ce isi doresc ei si, prin urmare, ne asumam angajamente nerealiste, nesanatoase si nedorite.

Exemple de astfel de momente:

– la locul de munca: promitem sa finalizam un proiect intr-un termen nerealist;

– in relatiile de prietenie: pomitem sa iesim in oras cu un prieten chiar daca programul nostru este foarte aglomerat/ acceptam sa participam la mai multe petreceri intr-un singur weekend chiar daca avem anxietate sociala.

In timpul unor astfel de situatii actionam impotriva impulsurilor noastre naturale pentru a obtine aprobare, acceptare sau iubire din partea oamenilor din jurul nostru.

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: Getty Images