Cum sa te distantezi si sa iti protejezi sufletul de o persoana toxica apropiata

cum te distantezi de o persoana toxica
1
De Cristina Tudor
13 aug. 2021

Uneori persoanele toxice pe care incerci sa le eviti sunt persoanele pe care le iubesti.

Si nu este deloc usor sa tai toate legaturile cu prietenii sau chiar cu familia.

„Ai un prieten toxic. Scoate-l din viata ta!” – mai usor de zis decat de facut, nu-i asa? Uneori, chiar si oamenii toxici merita dragoste si compasiune. Si nu poti uita de el asa. Poate ca se lupta cu cateva probleme dificile, poate ca trec printr-o perioada mai neagra. Nu trebuie sa renuntam la ei atat de simplu.

Sa tai toate legaturile cu o persoana draga poate fi o decizie cu adevarat dificila.

Sau… poate ca nu este un prieten drag si nici un membru al familiei… ci un coleg de munca. Poate ca este chiar superiorul tau. Iti face viata un iad, insa tu ai nevoie de aceasta slujba, nu? Nu poti sa ii intorci spatele si sa il elimini din viatata.

Ce poti face in schimb? Te poti distanta mental si emotional. Trucul este sa aplici totul sistematic si metodic. Acorda o atentie constanta modului in care comunici cu aceasta persoana negativa. Iata ce trebuie sa faci.

1. Nu initia contact inutil

Nu face tu primul pas in a comunica cu el – nu il suna, nu ii scrie, nu il invita in oras. Nu initia comunicarea (mai ales petrecerea timpului impreuna) decat atunci cand este necesara.

2. Un sfat extrem de important: nu te plange de problemele pe care le ai

Nu iti pune sufletul pe tava in fata lui si nici nu impartasi detalii despre viata ta. Pentru ca fiecare cuvant pe care il rostesti poate fi folosit impotriva ta – in momentul conversatiei sau mai tarziu. Probabil ca acest lucru ti s-a intamplat de foarte multe ori, insa tot repeti aceeasi greseala si impartasesti fara sa vrei lucruri intime despre tine.

3. Mare atentie la conversatiile pe care le porti cu aceasta persoana – insa, cel mai important, tine minte asta: nu vorbi despre alte persoane

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: Unsplash.com