Cum stii ca te pierzi pe tine insati intr-o relatie: 3 semne ca te-ai abandonat total

1
De Irina Constantin
9 mart. 2021

Esti intr-o relatie de ceva vreme, insa ti se pare ca ai renuntat la multe aspecte ale personalitatii tale?

Uneori, cand lupti pentru binele unei relatii amoroase, este foarte usor sa uiti de tine insati. Poti avea tendinta de a renunta la pasiunile care te fac fericita, la anumite standarde sau chiar la anumit relatii de prietenie. Totul pentru iubire, nu-i asa?

Ei, bine, de cele mai multe ori, nici macar nu iti dai seama ca renuntand la toate aceste lucruri renunti, de fapt, la o bucata din tine. Acest lucru nu este niciodata nobil, chiar daca poate asa ai fost invatata. Din contra, pe termen lung, te va face extrem de nefericita.

Cum stii ca te pierzi pe tine intr-o relatie de iubire? Iata 3 semne clare!

1. Incerci mereu sa fii partenera perfecta in loc sa te porti natural

Chiar daca simti nevoia sa stai mai mult in pat in acest weekend, te trezesti devreme si prepari un mic dejun elaborat, pentru ca asa ai senzatia ca iti vei impresiona iubitul. Chiar daca nu ai deloc chef sa iesi in oras, te prefaci ca esti plina de energie si ca de-abia astepti.

Daca faci lucruri de acest tip foarte frecvent, este posibil sa te fi abandonat complet pentru fericirea celuilalt. Aminteste-ti ca tu insati esti suficienta si demna de iubire si respect, exact asa cum esti. Daca partenerul tau te iubeste cu adevarat, este indragostit de versiunea ta reala, si nu de o imagine falsa pe care incerci sa o mentii.

2. Renunti la nevoile si dorintele tale pentru a le indeplini pe ale partenerului

O relatie stabila si de lunga durata presupune, din cand in cand, si sacrificii. Nimeni nu poate nega acest lucru. Cu toate acestea, daca ai si uitat ce iti doresti si ce nevoi ai, pentru ca ai fost prea ocupata cu cele ale iubitului tau, este posibil sa existe o problema.

Cum stii ca te pierzi pe tine in relatie? Nu mai exprimi clar ceea ce vrei, nu mai vorbesti despre tine si preferi oricand sa dezbati ore in sir doar problemele cu care se confrunta persoana draga.

Daca te regasesti in aceasta situatie, poti incepe sa iti recapeti sinele intrebandu-te ce iti lipseste in prezent, ce ai vrea sa faci pe viitor si cum ai putea sa faci acest lucru, in relatie sau independent de aceasta. Tine minte ca nevoile tale sunt la fel de importante ca ale iubitului tau, asa ca nu le mai ignora si exprima-te liber. Atat tu, cat si partenerul, aveti numai de castigat!

3. Nu mai iesi cu prietenele si rupi legatura cu alte grupuri sociale

Inainte de a intra in relatie, obisnuiai sa iesi saptamanal cu fetele in oras. Fie ca va intalneati la o cafea, mergeati la teatru sau la yoga, nu neglijati niciodata prietenia dintre voi. Poate chiar aveai si un hobby de care te ocupai frecvent si te conectai des cu persoane pasionate de acelasi domeniu.

Daca toate aceste lucruri au incetat sa mai existe in viata ta, iar tot timpul tau liber este dedicat partenerului, s-ar putea sa te fi pierdut, pe parcurs, pe tine insati. Chiar daca acest lucru nu pare sa te afecteze momentan, la un moment dat iti vei da seama ca te simti singura si ca toate celelalte relatii s-au racit fara sa iti dai seama.

Asadar, suna-ti cea mai buna prietena, inscrie-te la acel curs si fa-ti timp pentru ceea ce iti face placere. Relatia ta amoroasa nu va fi afectata, ci dimpotriva, va deveni mai sanatoasa si mai echilibrata!

Foto: Unsplash.com