De ce scuzele intarziate iti pot curata sufletul

1
De Mia Nicolescu
3 iun. 2022

La finalul fiecarei zile, indiferent de cat de mult efort am depus si cate obstacole am intampinat, este important ca atunci cand punem capul pe perna sa ne simtim in pace si cu sufletul impacat.

Nu este usor. Nu a fost niciodata usor. Dar odata cu trecerea anilor si atingerea maturitatii, ajungem la un nivel de intelepciune care ne motiveaza sa fim mai buni. Si asa incepe un proces intens prin care incercam sa devenim cea mai buna versiune a noastra.

Ne dorim sa facem bine, sa ajutam chiar si cu gesturi marunte si o vorba frumoasa, vrem sa ii vedem pe cei din jur fericiti si facem tot ce ne sta in putere pentru a ii vedea zambind mai des. Vrem chiar sa gandim mai frumos despre propria persoana si sa ne iubim mai mult (ce pacat ca nu stim sa facem asta in orice moment al vietii).

Fii persoana care radiaza iubire si bucurie! 6 pasi simpli

Si, foarte important, privim intr-un trecut apropiat si invatam sa iertam. Iertarea nu ne face mai slabi, ci, dimpotriva, devenim puternici pentru ca putem face ceva ce altii nu pot sau nu vor.

DAR PE TINE TE-AI IERTAT?

Cred ca este mai usor sa iti ierti aproapele decat sa te ierti pe tine. La fel cum este mai usor sa te indragostesti de cineva si sa simti iubire pentru acea persoana decat sa te iubesti pe tine insati.

Dar daca ai avut puterea sa iti ierti cea mai buna prietena pentru ca te-a mintit si te-a tradat, de ce sa nu te ierti si pe tine pentru atunci cand ai ranit pe cineva? Adevarul este ca nu se prea poate sa mergi mai departe si sa evoluezi in dezvoltarea ta personala pana nu te ierti pentru trecutul tau.

Asadar… iarta-te pentru ca ai avut momente in care ai fost egoista! Iarta-te pentru ca punandu-te pe primul loc ai fost ignoranta cu familia si cea mai buna prietena! Iarta-te pentru situatiile in care nu ti-a pasat de nimeni in afara de tine! Iarta-te pentru atunci cand actiunile tale au facut rau unor oameni buni.

De ce au devenit virale glumele pe seama unei presupuse victime a abuzului domestic?

Iarta-te, dar nu omite sa le ceri scuze celor fata de care ai gresit si pe care i-ai ranit. Este posibil ca multi dintre ei sa nu te ierte. In continuare nu vor vrea sa auda de tine, cu atat mai mult sa te aiba in preajma. Insa, iertandu-te tu pe tine si dand glas scuzelor, lucrurile vor incepe usor sa se schimbe in bine. Universul te rasplateste.

Mai mult, dupa ce iti vei cere scuze, nu vei mai simti nici urma de regret sau durere. Nu vor mai exista intrebari fara raspunsuri care sa te macine. Tot ce trebuie sa faci este sa spui sincer ca “iti pare rau”. Sa eliberezi sentimentele negative care nu te-au lasat sa traiesti in pace.

Foto: Unsplash.com