De ce se schimba barbatii dupa 6 luni de relatie

1
De Ioana Marosan
5 dec. 2018

Este greu sa faci o relatie sa functioneze in conditiile unei vieti zilnice foarte agitata si plina de provocari. Si, totusi, de ce se schimba barbatii dupa 6 luni de relatie? Am cautat cele mai frecvente motive pentru care aceste schimbari apar.

O relatie stabila este o provocare. Este un drum plin de obstacole care trebuie depasite printr-un efort de echipa. Cu totii avem momente de nesiguranta si parti pe care vrem sa le ascundem de ceilalti.

Cunoasterea partenerului de relatie este un proces gradual si, de obicei, in primele luni de relatii ne aratam cele mai frumoase parti ale caracterului nostru, suntem buni, curtenitori, fermecatori, iertatori si, cel mai important, rabdatori. Dar, dupa trecerea primelor luni de relatie, incep sa apara si micile probleme care complica relatia, uneori atat de mult incat se ajunge la despartire.

Probabil ca exista un milion de motive care determina schimbari comportamentale, dar cele mai des intalnite sunt cele enumerate de Mindwaft.com:

Asa este el.

Probabil ca s-a obisnuit cu tine si acum lasa garda jos. Acesta poate sa fie in acelasi timp un lucru bun sau rau: este bine ca te lasa sa intri in lumea lui dar este si rau, pentru ca s-ar putea sa nu-ti placa.

S-a saturat de relatia voastra.

Este foarte adevarat ca daca petreci mult timp cu o persoana te poti simti extenuat si, in cele din urma, scanteia dintre voi se stinge. Secretul unei relatii reusite este acela de a te redescoperi. E posibil sa se fi plictisit, asa ca incearca sa revigorezi relatia, propunand activitati noi. Si tu te vei simti mult mai bine.

Crede ca perioada de curtare s-a incheiat.

Dupa ce constientizeaza ca esti indragostita pana peste cap de el si ca relatia a devenit stabila, se retrage considerand ca relatia va merge de la sine, fara alte eforturi din partea lui, aceasta fiind una dintre cele mai triste, dar si mai adevarate probleme care apar intr-o relatie. El considera ca trebuie sa se relaxeze dupa cele 6 luni de munca in care a luptat ca sa te cucereasca.

Se simte vinovat.

Este posibil sa nu-ti fi fost fidel si sa te fi inselat. Poate sa inceapa sa se poarte ciudat pentru ca este macinat de vinovatie. Poate deveni prea iubaret sau prea distant. Este important ca tu sa poti sa-ti dai seama de aceste lucruri.

Nu este pregatit pentru discutii in contradictoriu.

Este normal sa aveti neintelegeri, dar daca nu doreste sa le abordeze intr-o maniera contructiva, va cauta scuze pentru a-si justifica felul in care se comporta si se va retrage din relatie.

Crede ca te-a cucerit.

Crede ca esti a lui orice s-ar intampla si nu mai face niciun efort ca sa joace un rol activ in relatia voastra. Va astepta ca tu sa faci si sa dai totul in aceasta relatie, ceea ce presupune un efort emotional foarte intens si apoi te va invinovati ca te-ai “schimbat”.

Nu te mai iubeste.

Poate ca nu mai este interesat de tine si a venit momentul sa accepti acest lucru. Nu dispera! Relatiile incep si se termina, oamenii vin si pleaca, pana atunci cand va aparea cel cu care iti vei dori sa fii toata viata si care iti va impartasi sentimentele.

Foto: Shutterstock.com