Deblocheaza secretul fericirii interioare cu acest exercitiu budist foarte simplu

1
De Cristina Tudor
20 oct. 2019

Este momentul sa te eliberezi de toate gandurile negative si sa inveti sa traiesti in prezent.

Este momentul sa iei o pauza, sa iti reevaluezi starile, emotiile si sentimentele si sa te reconectezi la sufletul tau. Este momentul sa fii tu insati. Este momentul sa fii fericita.

Reconecteaza-te la pacea din sufletul tau si deblocheaza secretul fericirii.

Nu subestima niciodata puterea de vindecare a acestor trei lucruri: muzica, ceai si locuri linistite.

Este momentul sa te eliberezi de toate gandurile negative si sa inveti sa traiesti in prezent. Este momentul sa iei o pauza, sa iti reevaluezi starile, emotiile si sentimentele si sa te reconectezi la sufletul tau. Este momentul sa fii tu insati. Este momentul sa fii fericita.

Cum te poti reconecta la sufletul tau?

Primul lucru de care trebuie sa tii cont este faptul ca fericirea este intotdeauna in sufletul tau, ea doar asteapta sa fie descoperita. In mintea ta se intampla atat de multe si de aceea este foarte important sa accesezi emotiile adevarate, sa deosebesti gandurile pozitive de cele negative, sa inveti sa fii recunoscatoare pentru viata pe care o ai. Toate aceste mici lucruri pot deveni adesea sarcini dificile de stapanit, in special atunci cand timpul zboara si simti ca nu mai poti face nimic pentru tine.

„Shōganai” este un cuvant japonez cu radacini culturale in credinta budista Zen si se traduce prin „nu poate fi ajutat”. Este o filozofie care ne invata ca momentele dificile si grele sunt o parte naturala a vietii si ca acceptarea lor este necesara astfel incat sa putem merge mai departe. Evitarea, in schimb, ne afunda si mai tare in prapastie si nu ne permite sa traim cu adevarat.
Trebuie sa intelegi ca nu poti controla tot ce se intampla in viata ta si cu cat accepti mai repede acest lucru cu atat reusesti sa gasesti modalitati de a iti recapata stabilitatea emotionala.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.