Despre internet si presiunea de a fi mame perfecte

1
De Cristina Tudor
7 oct. 2021

Parentingul modern pune presiune mare pe noi, parintii: mancare cat mai sanatoasa si mai variata pentru copii, activitati cat mai educative, echilibru perfect intre cariera si viata de familie, o casa curata si stralucitoare.

Presiunea asta a perfectionismului ajunge sa fie obositoare pentru ca este imposibil de atins. Multe mame se lasa prinse in capcana imaginii familiei perfecte si uita sa se bucure de fapt de lucrurile simple.

Iar de cand internetul a intrat si mai mult in vietile noastre, presiunea este si mai mare. Scrollezi si vezi o poza cu o placinta minunata, parca ai face si tu. Peste doua ore vezi in feed o poza cu o decoratiune cu frunze de toamna facuta de o mama impreuna cu copiii ei, clar trebuie sa incerci in weekend. Cateva ore mai tarziu vezi o poza cu o camera de copii ordonata, din care mama a scos toate jucariile care nu le mai trebuiau copiilor si hainele care le-au ramas mici. Parca ai vrea si tu sa arate asa camera copiilor tai, nu?

Adevarul este ca ceea ce vedem pe internet este partial adevarat.

Nimeni nu posteaza poze pe internet atunci cand este nefericit. Majoritatea postam in momentele in care ne simtim cel mai bine, pentru ca nu vrem sa aratam prietenilor nici ca cei mici au o zi proasta in care nimic nu le convine, nici ca e dezordine in casa sau ca iar am gatit paste pentru a treia zi la rand.

De-a lungul timpului au fost multe lucruri despre care am citit pe internet si care mi-au creat multe frustrari: ca nu gatesc suficient de variat, ca nu fac suficient de multe activitati cu ei, ca nu facem jucarii din materiale reciclabile, ca nu am folosit scutece refolosibile (jur ca dupa doi copii tot nu imi pare rau), ca nu le cumpar haine doar din fibre organice, ca nu le cultiv legume pe balcon…

Ne invinuim prea mult pentru niste lucruri care nu ne fac mame mai bune sau mai putin bune: felul in care nastem, daca alaptam sau nu, cat de bio ne hranim copiii, ce metode de parenting aplicam, ce carti de parenting citim. Cand tot ce ar trebui sa conteze este cat de mult stam cu copiii nostri si cat de mult ne jucam cu ei.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: Instagram – @angelcandices