Dragostea „calma si linistita” este cea mai buna pentru o relatie trainica

1
De Mara Ionescu
26 oct. 2019

Cand dragostea linistita domneste in cuplu, relatia este una trainica si fericita. Afla de ce e buna dragostea considerata de multi „plictisitoare”.

Potrivit unui studiu recent, doar 12% dintre cupluri reusesc sa ramana impreuna mai mult de 20 de ani. Insa acele cupluri care reusesc aceasta performanta au acelasi nivel de activitate la nivelul creierului ca un cuplu aflat la inceput de drum. Care este secretul? Dragostea calma si tacuta este raspunsul pentru o relatie indelungata si fericita.

Cum se indragostesc barbatii: 6 diferente fata de femei

Si pentru ca o afirmatie atat de importanta are nevoie sa fie sustinuta cu argumente, cei de la Brightside au indentificat 5 motive pentru care dragostea „domoala” castiga.

Dragostea linistita nu inseamna plafonare si stagnare

Relatiile de dragoste in care domneste calmul nu sunt dominate de elemente negative, asa cum sunt certurile, gelozia si anxietatea din relatiile tumultoase. Insa acest lucru nu inseamna ca dezvoltarea voastra in cuplu se opreste, ca nu exista sentimente sau ca relatia voastra stagneaza. Cu siguranta inca mai aveti fluturi in stomac, dar dragostea calma inseamna in primul rand siguranta si confort, dezvoltare personala in cuplu si acordarea de sprijin moral partenerului.

Dragostea linistita inseamna un mediu sigur

Cuplurile care au o relatie indelungata au acelasi nivel de activitate cerebrala ca si cuplurile aflate la inceputul relatiei. Acest lucru se intampla pentru ca dragostea calma si tacuta inseamna ca partenerii invata sa-si respecte limitele, sa nu-si piarda cumpatul, sa se abtina de la critici si judecati inutile, sa aiba rabdare si sa fie toleranti.

Dragostea linistita nu este posibila fara incredere

Dragostea calma se bazeaza pe incredere si deschidere fata de partener. Acestia inteleg ca nu trebuie sa se raneasca reciproc, agresiunea din partea partenerului fiind cea mai dureroasa. Nu poate exista o relatie adevarata de dragoste fara incredere, transparenta, suport emotional, incredere si respect.

Ce vei simti cand vei intalni dragostea pe care o meriti

Dragostea linistita este romantica

Trebuie sa intelegem diferenta dintre intensitatea si profunzimea unei relatii. Prima se refera la pasiunea si dorinta instantanee. Nu dureaza mult si nu confera bazele unei dezvoltari durabile. Profunzimea romantica este o experienta in desfasurare si este expresia iubirii pe care cei doi parteneri si-o poarta.

Calmul este noua definitie a unei relatii de durata

In lumea moderna, superficialitatea in relatii este foarte des intalnita. Canalele de social media si aplicatiile de dating conduc la formarea unor cupluri care nu au sentimente care sa le lege.

Chiar si in cele mai dificile momente ale tale meriti iubire si respect

Dragostea profunda si calma este un lucru foarte valoros. Cu timpul, ajungi sa-ti cunosti mai bine partenerul, la un nivel mult mai profund. Invatati lucruri noi unul despre celalalt si impartasiti experiente emotionale. In felul acesta, relatia voastra se imbogateste fara sa fie extravaganta.

Foto: Shutterstock.com