Eliberarea de ganduri negative. De ce este important sa le mentii sub control?

1
De Cristina Tudor
24 feb. 2021

In zilele noastre, un program incarcat este asociat cu acumularea de griji si ganduri negative.

Pentru ca trupul si mintea au o legatura foarte puternica, pesimismul poate avea repercusiuni asupra sanatatii generale. Multe persoane ajung sa somatizeze emotiile negative pe care le simt. Din acest motiv, este esential sa stii cum le poti elibera si cum iti recapeti echilibrul interior.
O persoana ajunge sa aiba aproximativ 80.000 de ganduri intr-o singura zi. Dintre acestea, 80% sunt negative, iar 95% sunt repetitive, potrivit Digi24. Eliberarea de ganduri negative te ajuta sa iti imbunatatesti calitatea vietii si, de asemenea, faciliteaza restabilirea unui echilibru interior esential.

De multe ori, suntem opriti de anxietate, griji si ganduri negative. Acestea ne pot afecta motivatia si dorinta de a ne organiza mai eficient timpul si energia. Desi acestea pot afecta in mod inconstient modul in care traim, este esential sa aflam ce ganduri negative se repeta in mintea noastra si, de asemenea, ce rezolvari eficiente putem gasi.

„Nu toate gandurile negative sunt disfunctionale. Daca mi-e teama ca pic la examen, invat. Daca mi-e teama ca am uitat gazul deschis, ma intorc si il inchid. Sunt studii care arata insa ca 97% din grijile noastre sunt de multe ori nefondate sau exagerate, deoarece au la baza un pesimism si o atitudine negativa”, explica Mihai Copaceanu, psiholog, in exclusivitate pentur Digi24.

Eliberarea gandurilor negative se poate realiza prin obiceiuri usoare, care te ajuta sa iti mentii echilibrul si sa realizezi ce anume se repeta
„Sunt recomandari pentru cum poti elimina gandurile negative, legat de sport, o alimentatie sanatoasa si odihna, dar in cazuri de anxietate si depresie nu ai cum sa le elimini, pentru ca zilnic fac parte din tine.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.