7 motive pentru care „flirtul inocent” iti poate afecta relatia cu partenerul

1
De Mia Nicolescu
5 apr. 2022

Daca obisnuiesti sa cezedi usor in fata ispitelor, atunci „sesiunile” prea dese de flirt cu alte persoane iti pot afecta la un moment dat relatia de cuplu.

Este flirtul o forma de infidelitate? Intreaba 20 de persoane daca cred ca flirtul cu altcineva decat partenerul de viata este considerat act de infidelitate si sunt sanse sa primesti 20 de raspunsuri diferite, de la “Absolut” la “Ei bine, depinde” si “In niciun caz, este inofensiv”. De ce aceasta varietate de raspunsuri?

7 semne care arata lipsa de respect a partenerului

Este flirtul o forma de infidelitate?

Studiile arata ca flirtul este mult mai mult decat o actiune distractiva care poate avea loc la petreceri, la locul de munca sau in baruri. De fapt, flirtul este un aspect universal si esential al interactiunii umane. Cercetarile antropologice arata ca flirtul se gaseste, intr-o anumita forma, in toate culturile si societatile din intreaga lume.

Mai mult, se arata ca flirtul este un instinct de baza, care face parte din natura umana, iar daca nu ne-am exprima interesul fata de membrii de sex opus – sub forma de flirt – nu am progresa catre reproducere, ceea ce ar duce la disparitia speciei umane.

Si atunci, ce este in neregula cu flirtul? Problema apare in momentul in care doua persoane flirteaza si una dintre ele (daca nu amandoua) sunt implicate deja intr-o relatie. Desi sunt multi cei care cred ca flirtul in joaca cu cineva in timp ce esti implicat intr-o relatie este inofensiv, tentatia de a trece la nivelul urmator este mare si daca nu stii sa te opresti la timp, poti merge pana la capat si poti ajunge la infidelitate.

De la flirt la inselat este un singur pas

Ceea ce poate parea un flirt nevinovat, care nu va ajunge nicaieri, se poate transforma in ceva mai mult, asa ca e mai bine sa nu risti. Chiar daca ai cele mai blande intentii si esti realmente indragostita de partener, „sesiunile” repetate de flirt pot duce la efecte neplacute in relatie.

Nu este corect fata de partener

Chiar daca exista posibilitatea ca partenerul sa nu afle niciodata, tot nu este corect sa flirtezi cu altcineva si apoi sa te intorci si sa te comporti ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Pentru o buna perioada, gandurile tale vor ramane ancorate in discutia cu cealalta persoana, iar asta este un act de tradare fata de persoana cu care ai o relatie. Vei fi absenta in relatie, ceea ce va da nastere unor discutii aprinse si motive de suspiciune sau indoiala. Daca simti nevoia sa flirtezi cu cineva, ia o pauza de la relatie si gandeste-te ce iti doresti cu adevarat.

Iti poate afecta relatia sexuala cu partenerul

In momentul in care ai initiat un flirt sau ai raspuns unui flirt, inseamna ca ceva ti-a starnit interesul, ca cealalta persoana te-a atras. Desi, momentan, s-a ramas la stadiul de conversatie, imaginatia poate sa lucreze. Discutia care ti-a oferit atata placere si te-a facut sa simti adrenalina te va tine ancorata intr-o alta realitate, diferita de cea pe care o traiesti alaturi de partenerul de viata. Si atunci, ca sa nu pierzi bucuria si placerea, vei vrea sa pastrezi, pentru o perioada, o distanta fata de iubitul oficial.

Risti totul pentru o fantezie? Iti poate distruge relatia sau casnicia

Un flirt iti poate distruge relatia sau casnicia din doua motive: se afla ceea ce ai facut si nu iti este acceptat gestul sau te indepartezi fara sa realizezi de persoana iubita, fiind prea imbatata de gustul dulce al flirtului. Chiar daca ati purtat discutii pe acest subiect si ti-a dat de inteles ca ar putea trece cu vederea un flirt inocent, nu te baza pe asta. Oamenii isi schimba parerile si credintele.

Iti poate afecta cariera

Mare atentie cu flirtul la locul de munca! Sunt companii care nu accepta sub nicio forma ca doi angajati sa formeze un cuplu, iar asta inseamna ca unul dintre voi, daca se va ajunge mai departe, va trebui sa isi dea demisia. La fel, nu se accepta flirtul in timpul programului, in pauza de masa sau la petrecerea organizata de firma.

Este pura fantezie

Flirtul ofera placere, adrenalina, confirmare, ne scoate din ale noastre si ni se arata ca una dintre micile placeri vinovate ale vietii. De aceea, flirtul este pura fantezie si nu ar trebui sa ii dam prea multa atentie. Daca tie nu ti-ar placea ca iubitul tau sa flirteze cu o alta femeie, atunci cu siguranta nici lui nu i-ar placea sa faci asta.

Foto: depositphotos.com