Exista ceva mai rau decat infidelitatea intr-o relatie?

1
De Maria Dima
4 iul. 2020

Inselatul e ca un knock-out intr-o relatie. Nu se stie daca te mai ridici dupa el sau daca o sa-ti revii vreodata. Insa exista si alti pumni pe care-i poti incasa, chiar si unele lovituri sub centura care sunt mai distructive pana si decat inselatul.

Minciuna

Ce incepe marunt si inocent, ca o pietricica in pantof, devine ditamai calvarul si semnul care nu aduce vesti bune pentru viitorul relatiei.

Minciuna nu se intampla de la sine, nu e ceva de necontrolat sau nepravazut, ci devine o parte din tine. Daca dai de un om care face un obicei din a inflori sau ascunde lucruri mici, fii pe faza. Cum ai prins vreuna, cel mai bine ar fi sa-l intrebi direct despre motivele care l-au determinat sa aleaga o minciuna in loc de adevar.

De ce e OK ca nu ramanem cu marea iubire a vietii noastre

Afectiune cu portia

Manifestarea afectiunii si ce intelege lumea prin asta sunt chestiuni extrem de personale, dar indiferent cum e in cazul tau, lipsa ei duce la dubii, neincredere in sine si in relatie. Cu timpul, creeaza monstri.

Lipsa comunicarii

Sau tratamentul silentios in caz de cearta sau probleme. E toxic si pentru cel care tine in el atata furie nerostita, dar si pentru celalalt partener care nu stie ce s-a intamplat, ce a gresit sau cum sa mai ajunga la omul iubit, acum aparat de ziduri de liniste.

Mai rau, aceasta arma devine otrava in timp pentru ca, lasand sa se adune situatiile nerezolvate si suparari de tot felul, atunci cand in final ies la lumina, e incredibil de greu sa mai poti salva ceva.

Manipulare

Asta are regim special, de crima impotriva partenerului tau.

E o subminare si o lipsa de respect, indiferent cat de subtila este forma pe care o ia. Rezultatul distructiv se petrece gradual si rade orice urma de incredere in sine a celui de langa, iar asta e de neiertat.

Kevin Bacon & Kyra Sedgwick: sfaturi despre fericire dupa o casnicie de peste 31 de ani

Compromis

Nu exista o lista exhaustiva care sa justifice motivele pentru care oamenii aleg sa ramana in relatii toxice, lipsite de iubire sau evolutie.

Unii nu pot sa-si plateasca o chirie/rata singuri, altii s-au saturat sa fie singurei la cumetrii, altii nu au chef sa mai dea explicatii familiei despre inca o relatie care nu a dus nicaieri, unii vor familie pentru “ca asa se face”, sau e “varsta”, sau numai asa primesc mostenirea de la tata.

Toate cazurile sunt pline de durere sau frustrare, si toate lucreaza impotriva sinelui.

De ce sa-ti cauti „Alesul” te impiedica, de fapt, sa fii fericita

Secrete dezvaluite

Iubirea inseamna nu numai impartirea aceleiasi adrese sau nume de familie, dar, mai presus de toate, semnifica impartirea celor mai mari vulnerabilitati sau frici cu ochii inchisi si cu certitudinea ca partenerul le pastreaza si le apara, cu sfintenie.

Daca nu e cel mai bun pastrator de intimitati sau nu esti tu prima careia i se confeseaza, tradarea e dupa colt. Inseamna ca nu aveti acelasi sistem de valori, ca nevoile sale nu sunt indeplinite de tine sau ca legatura dintre voi nu mai e la fel de puternica ca pe vremuri.

Odata ce s-a dus increderea, nimic din ce ati trait impreuna nu mai are aceeasi stralucire si ce va unea odata incepe acum sa fie tot mai firav.

Foto: Unsplash.com