Exista viata dupa infidelitate? Iata ce spun expertii!

1
De Alice Moisescu
8 oct. 2018

Dintr-un motiv sau altul, multe din cuplurile din ziua de azi si nu numai se afla in situatia infidelitatii. O piatra de incercare teribila, care poate dizolva si cele mai inchegate parteneriate.

Insa, daca cei doi vor sa mearga mai departe si sa isi salveze relatia de cuplu, ce este de facut?

Iata 7 sfaturi pe care expertii in terapia de cuplu ni le ofera pentru salvarea relatiei.

1. Discutati onest

Este absolut necesar ca persoana care a fost ranita sa se faca auzita si ascultata. Fiti pansament unul pentru celalalt si nu sare pe rana!

2. Asuma-ti durerea cauzata

Partenerul care a inselat trebuie sa isi asume durerea provocata si sa nu se apere insistent, folosindu-se de scuze. Daca cel care a tradat nu este dispus sa asculte si sa isi asume raul facut, atunci probabil ca nici relatia nu merita salvata.

3. Asumati-va mai multe responsabilitati pe viitor

Partenerul care a inselat este vinovat in proportie ridicata, insa si cel tradat ar trebui sa fie constient de faptul ca ceva nu a mers bine din moment ce s-a ajuns la asa ceva. Si ca ar fi putut face ceva ca sa evite un astfel de fapt. De aceea, pe viitor, si cel tradat ar trebui sa initieze intimitate mai des.

4. Stabiliti reguli

Desi suna, poate, drastic, acest lucru reprezinta o cale de recuperare a increderii, mai ales pentru cel ranit. Este imperios necesar ca cei doi sa stabileasca reguli care sa permita celui inselat o supraveghere mai atenta asupra celuilalt, pentru un timp.

5. Redefiniti momentele intime

Unul dintre cele mai importante hopuri care apar intr-o relatie in care a existat si o aventura este acela al problemelor in viata intima. Este nevoie de mult timp pentru ca persoana care a fost inselata sa simta iar dorinta de odinioara.

6. Vezi partea plina a paharului

Este important sa gasesti o parte buna a lucrurilor. Dupa ce ai descoperit ca ai fost tradat, e normal sa simti ca relatia nu mai functioneaza, insa gandeste-te si la faptul ca cele mai multe cupluri au rezistat in timp impreuna tocmai pentru ca, la un moment dat, au trecut prin experiente de genul. In plus, multe cupluri care reusesc sa depaseasca si momentele delicate din relatiile lor de cuplu ajung in timp sa fie mai apropiate ca inainte, iar eforturile celor implicati sa duca catre o relatie unica, sanatoasa.

7. Aveti rabdare

Ultimul si cel mai important sfat pe care ni-l ofera specialistii este acela al rabdarii. Procesul de vindecare al unei relatii care a fost zdruncinata de o aventura este unul destul de lung, uneori dureaza luni sau chiar ani pentru ca partenerii sa ajunga se simta iar bine in doi.

Iar in tot acest timp pot aparea urcusuri si coborasuri care va pot speria, determinandu-va chiar sa renuntati. Daca reusiti, insa, sa depasiti perioada cea mai grea, legatura voastra va fi din ce in ce mai puternica si mai strans legata!

Foto: Shutterstock.com