Ce inseamna feminitatea functionala si de ce ar trebui sa o cultivi si tu

1
De Alice Moisescu
11 oct. 2018

Femeia moderna reprezinta, astazi, cea mai complexa fiinta care a trait vreodata pe aceasta planeta.

Mereu atenta la detalii, aceasta isi ordoneaza viata mai bine decat cei mai organizati profesionisti. Exista totusi si momente cand isi pierde din stralucire, iar acest lucru se intampla din cauza stresului cotidian, a rutinei sau chiar a depresiei.

In opinia specialistilor, acesti factori nocivi pentru starea de spirit a femeii, o determina pe aceasta sa nu se mai simta suficient de buna, suficient de frumoasa, suficient de multumita de sine.

Expertii sunt de parere ca femeia moderna este mai aranjata, mai preocupata de aspectul fizic, mai independenta decat erau femeile acum cateva decenii, ca sa nu mai vorbim de secole, insa este si mult mai fragila si mai usor de ranit.

Ea isi pune mai multe intrebari, isi seteaza multe obiective si provocari si este intr-o continua goana dupa validari sociale.

Feminitatea functionala este un concept nou care te poate ajuta, si se cultiva prin puterea ta, prin gandurile tale, prin atitudinea ta fata de viata.

Nu te teme de trecerea timpului si de faptul ca ti-ai putea pierde frumusetea si feminitatea. Daca iti investesti forta si energia in evolutie emotionala, frumusetea ta va ramana cu tine toata viata.

Specialistii ne propun in continuare cateva secrete ale feminitatii functionale:

1. Sa nu uiti ca esti o femeie frumoasa

Sa stii in permanenta ca esti una, nu o multime, ci… una. Acesta este primul secret al frumusetii tale. Sa te folosesti de gandul ca esti unica.

2. Sa te iubesti pe tine

Nu este un gest de egoism daca inveti sa te pretuiesti mai mult. Doar asa poti fi in armonie cu tine. Accepta-te, gandeste pozitiv, rasfata-te, adopta o atitudine naturala. Toate aceste lucruri iti vor oferi confort psihic.

3. Sa lucrezi cu tine

Proiecteaza-ti in fiecare dimineata ziua, imagineaza-ti cum ai vrea sa decurga ea.

Vrei sa te intelegi bine cu sotul tau? Fa-ti timp pentru el!

Vrei armonie cu copiii tai? Jucati-va impreuna, iesiti la film!

4. Sa faci sport, sa fii atenta la alimentatie

Sportul si alimentatia sanatoasa ar trebui sa se afle printre prioritatile tale. E o modalitate de a simti ca iti respecti corpul, ca te respecti pe tine, iar asta iti va da incredere. In plus, respectandu-te pe tine, ii respecti si pe cei din jurul tau.

5. Sa ai un comportament placut

Autocunoasterea face diferenta intre femeia de acasa, de la locul de munca si cea din societate. Femeia care e multumita de sine e fericita si echilibrata. Radiaza liniste si feminitate tot timpul, fermecandu-i pe cei din jur.

Foto: Shutterstock.com