3 intentii puternice de stabilit pentru 2021, in loc de diete, constrangeri si reguli stricte

1
De Irina Constantin
21 ian. 2021

Cum ar fi sa inlocuiesti rezolutiile stresante cu intentii puternice, venite din suflet?

Rezolutii, obiective si intentii. Pentru multe persoane, aceste trei cuvinte sunt sinonime. Ce vrem sa iti transmitem este ca, in prezent, suntem tentate sa ne stabilim din ce in ce mai multe obiective pentru ca „asa trebuie” si „asa este normal”.

Totusi, unele rezolutii te pot stresa peste masura si te pot face sa lucrezi intr-o directie gresita. De exemplu, daca obiectivul tau este sa slabesti sau sa scapi de celulita, toata munca pentru atingerea acestui scop va avea o conotatie negativa. Trebuie sa „scapi” de ceva, sa repari ceva, sa imbunatatesti ceva ce nu este in regula, in prezent.

De aceea, te invitam sa mergi in profunzime, atunci cand vine vorba despre dorintele tale. Seteaza-ti intentii pentru 2021 fara sa adaugi vinovatie, presiune si anxietate. Iata cum poti face asta!

Intentii pentru 2021: Cu ce sa inlocuiesti rezolutiile provocatoare de stres

Inlocuieste „vreau sa slabesc” cu „vreau sa ma conectez mai mult la corpul meu”

Cultura dietelor de slabire si detox te poate atrage intr-un cerc vicios destul de periculos. Cand spui ca vrei sa ai un corp mai frumos spui, de fapt, ca vrei sa te iubesti mai mult, sa iti accepti formele si sa lucrezi „cot la cot” cu organismul tau pentru a fi cea mai buna versiune a ta.

Prin urmare, o intentie sanatoasa si motivationala ar putea fi sa te conectezi cu adevarat la corpul tau. Sa ii asculti semnalele, nevoile, durerile si carentele, sa il ingrijesti din toate punctele de vedere si sa il tratezi cu blandete. Facand toate aceste lucruri, vei ajunge la o stare generala de bine, vei fi mai energica, mai fericita si, in consecinta, vei arata si mai bine la exterior!

Inlocuieste „vreau sa castig mai multi bani” cu „vreau sa pot face tot ce imi doresc cu lejeritate”

De multe ori, avem impresia ca trebuie sa castigam foarte mult pentru a ne permite tot ce ne-am putea dori. Adevarul este ca nu avem nevoie de foarte mult, ci de suficient de mult pentru a putea avea un stil de viata relaxat, confortabil si fericit.

Astfel, in loc sa cari pe umeri presiunea de a castiga mai mult decat anul trecut sau o anumita suma care suna bine, intentioneaza sa castigi exact atat cat ai nevoie. Vei munci cu drag, cu spor si vei sti ca, la sfarsitul zilei, ai facut totul pentru bunastarea ta.

Inlocuieste „vreau sa am neaparat o relatie” cu „vreau sa gasesc pe cineva potrivit sufletului meu”

Daca a trecut ceva timp de cand nu ai mai fost intr-o relatie, nu trebuie sa lasi FOMO (fear of missing out, frica de a rata sau a pierde) sa te acapereze. Chiar daca prietenele tale au iubiti sau vezi relatiile perfecte in jurul tau si pe Instagram, nu trebuie sa iti faci un obiectiv din a intra intr-o relatie.

Pentru pacea ta sufleteasca, stabileste-ti intentia de a cunoaste pe cineva potrivit nevoilor si dorintelor tale, indiferent cand va aparea. Ai incredere ca il vei gasi fix atunci cand vei fi mai relaxata si mai dispusa sa primesti lucruri noi si bune in viata ta!

Foto: Unsplash.com.