Joburi bine platite pentru femei. Care sunt femeile cu cele mai mari salarii in Romania si in lume?

1
De Cristina Tudor
21 oct. 2020

In SUA, in categoria joburi bine platite pentru femei se incadreaza pozitiile de top management, cele din domeniul medical, dar si cele din domeniul tehnic.

In Romania, lucrurile stau putin diferit insa, din dorinta de a ne alinia la standardele statelor dezvoltate, speram ca in scurt timp romancele ce lucreaza in aceste domenii sa fie foarte bine platite. Din motive strict de orientare profesionala, am facut un top al job-urilor bine platite pentru femei, atat in America, cat si in Europa.

Important de mentionat este faptul ca, indiferent de gradul de civilizatie al tarii in care traim, diferenta dintre sexe, se vede si in campul muncii. Conform unui raport din 2017 al Bureau of Labor Statistics, femeile azi castiga 82 de centi pentru fiecare dolar castigat de barbati, cu 20 de centi mai mult decat in 1979, primul an din care dateaza aceste informatii.

Insa nu toate job-urile ofera aceleasi oportunitati pentru femei.

Conform aceluiasi raport, diferite cariere profesionale vin cu salarii mari pentru femei: domeniul medical, cel juridic, managementul si joburile din tehnologie sunt printre cele mai bine platite.

Job-uri bine bine platite pentru femei: CEO

Un Chief Executive Officer (CEO) planifica, coordoneaza si supravegheaza actiunile unei companii. Un CEO lucreaza pentru a se asigura ca se indeplinesc obiectivele companiei. Un CEO activeaza in diverse industrii publice sau din sectorul privat.

Desi castiga, in medie, cel mai mare salariu raportat la toate pozitiile de management, un CEO este acela care munceste multe ore pe zi si poarta pe umeri responsabilitatea succesului unei companii.

Femeile ce ocupa pozitia de CEO, au un venit anual mediu de aproximativ 100 de mii de dolari.

Job-uri bine bine platite pentru femei: Farmacista

Farmacista este acea femeie care gestioneaza si furnizeaza medicamente pacientilor. De asemenea, farmacista ofera sfaturi legate de administrarea medicamentelor.

Desi majoritatea farmacistilor lucreaza in farmacii, exista si oameni care lucreaza pe aceasta pozitie in spitale si clinici.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.