Lectii de viata pe care le inveti dupa o despartire

1
De Cristina Tudor
4 iul. 2018

Fiecare experienta de viata ne face mai puternici, mai intelepti, insa din episoadele traumatizante ramanem si cu multe lectii de viata. Dupa despartiri, in special cele nedorite, tragem concluzii care ne ajuta sa evoluam.

Suferinta din dragoste ne consuma o cantitate mare de resurse, dar ne ofera sansa sa invatam lectii de viata utile pentru viitor. Fara ele, de multe ori, nu am putea sa ne cunostem mai bine, sa apreciem lumea din jurul nostru. Popsugar.com intareste aceste idei si detaliaza cateva lectii de viata importante, pe care le putem dobandi dupa o despartire.

Fericirea ta depinde de tine

Dupa ce te retragi in intimitatea ta si plangi cat simti nevoia, iti dai seama ca trebuie sa te ridici din nou. Oricat incearca familia si prietenii sa iti ridice moralul, tu esti singura capabila sa faci acest lucru. O suferinta din dragoste te invata si ca ai resursele necesare sa fii fericita. Nimeni altcineva nu te poate invata acest lucru.

Nu este o rusine sa ceri ajutor

Uneori, e dificil sa ceri ajutor cand esti dezorientata si dezamagita. Despre suferinta din dragoste s-au scris numeroase carti, reviste, articole, versuri si cantece, si s-au facut o multime de studii. Despartirea este un subiect mereu de interes si necesita oricand solutii mai bune. Privind din alt punct de vedere, o astfel de trauma are si parti bune. De exemplu, te determina sa fii mai protectoare cu tine insati. O despartire iti da curaj sa ceri ajutor, chiar daca acesta se concretizeaza in simple imbratisari sau sfaturi.

Timpul le vindeca pe toate

Se spune ca oamenii pe care ii cunoastem intra in vietile noastre cu un scop. La inceput nu ne dam seama, dar incepem sa constientizam importanta lor abia cand acestia dispar din anturajul noastru. O despartire, un divort sau alta experienta din aceasta categorie ne invata sa acceptam ca totul este trecator. Acceptand acest lucru, putem sa trecem mai usor peste evenimentele nefericite.

Inveti sa uiti

Cateodata, nu conteaza ce eforturi depui, pur si simplu nu ai cum sa pastrezi o relatie. Trebuie sa accepti infrangerea si sa depasesti acest episod din viata ta. Daca faci acest lucru, esti sigura ca iti administrezi tratamentul potrivit pentru vindecare.

Lectii de viata: inveti sa te iubesti mai mult

Dupa ce petreci zile bune cu lacrimi in ochi si asculti numeroase balade, te hotarasti sa devii puternica din nou. Nu o sa reusesti din prima, dar pe zi ce trece vei descoperi in tine resurse nebanuite si o dorinta uriasa de a fi fericita.

Foto: Shutterstock.com