7 lectii pe care le inveti iubind pe cineva care nu te iubeste inapoi

1
De Alice Moisescu
1 mart. 2019

Cu siguranta ai avut si tu relatii de pe urma carora ai invatat lectii pretioase. Si poate ca oricat ti-ai dorit ca totul sa decurga perfect, lucrurile s-au complicat si ai avut de infruntat obstacole coplesitoare.

Insa indiferent cum au stat lucrurile: cat de greu ti-a fost, cat de mult te-ai consumat sau ai suferit, un lucru este sigur… fiecare relatie toxica incheiata a venit la pachet si cu un set de lectii atat de benefice in dezvoltarea ta. Care sunt acelea? Descopera-le in randurile de mai jos…

7 lectii pretioase pe care le-am invatat din relatiile de pana acum

Lectiile pe care le inveti iubind pe cineva care nu te iubeste inapoi

1. Sa te iubesti mai mult pe tine

Oricat ar suna de egoist, iubeste-te. Pretuieste-te. Acorda-ti timp si interes tie. Cum altfel l-ai putea iubi pe cel de langa tine, daca nu incepi cu tine?

2. Sa iubesti din nou

Chiar daca atunci cand te desparti de cineva totul pare a se narui in jurul tau, te vei vindeca, iti vei reveni. Si desigur, o vei lua de la capat cu altcineva. Permite-ti sa simti, permite-ti sa iubesti din nou. Ai atata iubire de oferit, nu iti face griji!

3. Sa fii recunoscatoare atunci cand intalnesti iubirea adevarata

Daca o relatie s-a incheiat, inseamna ca nu a fost sa fie. Asta nu inseamna ca nu a avut importanta sau ca nu ti-a oferit lectii pretioase de viata. Insa acum vine sansa ta, acum inima ta este pregatita pentru iubirea adevarata. Iar iubirea adevarata odata ce va veni, va ramane in viata ta.

7 lectii pe care le inveti doar atunci cand suferi din iubire

4. Sa nu te inchizi in tine

Invata sa te descarci, nu te inchide in tine. Eliberarea este atat de importanta! Impartaseste durerea cu un parinte, cu o prietena draga, iesi din aceasta situatie nefericita. Sansele tale de a fi fericita si de a obtine ce iti doresti vor creste considerabil. Vindecarea tine doar de maniera in care alegi sa gestionezi situatiile neplacute din viata ta.

5. Sa iti impui standarde ridicate si… sa le respecti!

Fiecare relatie incepe cu standarde bine definite, standarde la care ajungi uneori sa renunti pentru a-ti multumi partenerul… Atat de gresit! Pastreaza-ti aceste principii si nu vei mai fi dezamagita.

6. Sa ierti

Iertarea nu inseamna neaparat uitare. Iertarea este mai mult despre tine si mai putin despre persoana care te-a tradat sau te-a facut sa suferi. Cand imbratisezi iertarea, de fapt, alegi sa nu mai traiesti in trecut. Si desigur, sa mergi mai departe cu viata ta.

Sa-ti vindeci sufletul nu inseamna sa uiti. Ci sa nu mai permiti durerii sa iti controleze viata

7. Sa te cunosti mai bine

Cu siguranta nu te asteptai sa se termine asa. Insa acum ca s-a intamplat, ti se ofera ocazia de a privi in sufletul tau si de a te redescoperi. Fii mai atenta la emotiile si la trairile tale, la ceea ce iti doresti cu adevarat si la ce poti face pentru a ajunge acolo unde iti doresti. Asculta-ti nevoile emotionale si cunoaste-te mai bine pe tine.

Foto: Shutterstock.com