7 lucruri care iti distrug motivatia

1
De Cristina Tudor
8 iun. 2020

Motivatia este precum carburantul de buna calitate pentru o masina.

Ne ajuta sa mergem inainte si sa facem performanta, un lucru atat de dorit cand vine vorba de cariera noastra. Iata sapte lucruri care iti afecteaza motivatia.

Cum ne va afecta singuratatea pe care o resimtim in timpul pandemiei

1. Iti lipseste un obiectiv clar

Sa ai un obiectiv clar este ca si cum ai naviga pe o mare cu ajutorul busolei. Faptil ca stii incotro te indrepti te ajuta sa iei deciziile portrivite, sa ai liniste interioara, sa iti prioritizezi actiunile si sa iti planifici timpul. Fa o lista cu obiectivele tale importante si pune-o intr-un loc unde o poti vedea tot timpul.

2. Cauti perfectiunea

Perfectiunea este o iluzie si prin urmare, imposibil de atins. Viata inseamna curgere si schimbare asa ca permite-ti sa ai si zile mai putin bune si, mai ales, sa te adaptezi la situatiile neprevazute care apar.

3. Nu-ti oferi recompense

Chiar si micile victorii merita sarbatorite. Dupa ce ai finalizat ceva ce ai planificat, fa o pauza si bucura-te. Ofera-ti momente de relaxare si rasfat.

De ce simti ca toata lumea te uraste acum si cum scapi de aceasta senzatie

4. Te pedepsesti

Este bine sa inveti din greseli insa asta nu inseamna ca trebuie sa fii dura cu tine. Asta te va demotiva. Nu uita ca suntem oameni si sa a gresi este inevitabil.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.