5 lucruri pe care oamenii extraordinari le fac, in timp ce oamenii normali le evita

1
De Alice Papuc
28 iun. 2024

Oamenii extraordinari nu se tem sa iasa din zona de confort.

A fi „obisnuit” este teama celor mai multi oameni. Ei au senzatia ca rateaza ceva si ca trebuie sa duca o viata iesita din comun, plina de lucruri minunate. Cu toate acestea, tranzitia de la normal la extraordinar se realizeaza prin actiuni simple, dar constante. Iata 5 lucruri pe care oamenii extraordinari le fac, in timp ce oamenii normali le evita!

Sacrifica lucruri bune pentru ceva si mai bun

Sunt multe oportunitati in viata. Dar toate lucrurile au un cost. Daca cheltuiesti tot ce ai pe fiecare lucru bun care iti apare in cale, nu vei avea libertatea sa cheltuiesti ceea ce ai pe lucruri cu adevarat extraordinare.

De exemplu, daca cumperi tot ce iti doresti sa cumperi, nu vei avea libertatea financiara sa cumperi lucruri care iti vor imbunatati cu adevarat viata. Nu vei mai putea sa-ti cumperi acea vacanta de vis la care visezi, in care sa te departezi de orice urma de stres si sa-ti inchizi telefonul.

Pe scurt, oamenii extraordinari sacrifica lucrurile bune pentru a avea libertatea financiara. Deci, spune da doar acelor lucruri care iti induc un „Da, cu siguranta!” din interior. Pentru toate celelalte, spune nu/ nu acum.

Raman activi, chiar si atunci cand cei mai multi dintre noi evitam

Oamenii extraordinari isi pastreaza obiceiurile bune indiferent de circumstante. Chiar daca au dormit doar 3 ore, vor iesi la alergat pentru ca stiu ca acest lucru este benefic pentru ei. Chiar daca afara ploua, nu vor alege sa ramana in casa, la caldura.

Sunt stricti cu propria persoana

Oamenii in general sunt stricti, dar doar atunci cand vine vorba de cei din jurul lor. Cand vine vorba despre propria persoana, devin mult mai indulgenti si isi gasesc nenumarate scuze. Iata cum te poti diferentia de cei din jurul tau: fii disciplinata cu tine, insa ofera-le intelegere celor dragi.

Fii cea mai punctuala persoana pe care o cunosti, dar iarta oamenii pentru nepunctualitate. Fii cea mai de incredere persoana pe care o cunosti, dar asteapta-te ca ceilalti sa fie neseriosi.

Asta nu inseamna ca nu ar trebui sa-ti pese cu ce fel de oameni te inconjori, dar in loc sa te astepti ca ceilalti sa fie perfecti, asteapta-te ca ei sa aiba defecte si accepta-i ca atare.

Nu se tem sa greseasca

Cand o persoana obisnuita greseste in legatura cu ceva, ea se cearta cu sine insasi si cu altii pentru a nega greseala in judecata ei si evita sa recunoasca ca a gresit. Fii opusul.

Cand gresesti, asuma-ti. Invata din greseala ta si nu o mai repeta. Dupa cum spune autorul Ayodeji Awosika, „Majoritatea oamenilor vor sa aiba dreptate. Oamenii destepti vor sa faca lucrurile bine.”

Studiu: acest gen de emisiune TV sprijina sanatatea creierului

Nu preiau energia negativa a celor din jur

Oamenii extraordinari au invatat sa-si protejeze energia si sa ramana calmi si pozitivi, chiar si atunci cand cei din jurul lor sunt extrem de agitati si de negativisti.

Pe scurt, nu imita energia negativa a oamenilor din jur. In schimb, ramai la energia ta pozitiva si ajuta la raspandirea acelei energii pozitive in jurul tau.

Foto: Freepik.com