Descopera-te in 35 de zile. Ziua 5. Iesi din zona de confort.

iesi din zona de confort
1
De Andreea Raicu
22 feb. 2019

Mergi intotdeauna pe drumul care te sperie cel mai tare, pentru ca acela te va ajuta sa cresti si sa te dezvolti.

Toata viata mi-a fost frica de schimbari, de lucruri noi, de experiente noi, de tot ce imi era necunoscut. De ce? Pentru ca mintii noastre ii place sa fie in control, iar lucrurile noi o sperie.

Pe de alta parte, dorinta de perfectionune cu care am fost crescuta ma impiedica sa incerc ceva nou din frica de a nu gresi. Pentru ca un om perfect nu greseste niciodata, face totul perfect, nu? 

23 de lucruri inconfortabile pe care trebuie sa le faci ca sa nu regreti mai tarziu

Era un chin pentru cei din jur sa ma faca sa experimentez ceva nou, chiar daca era vorba doar de ceva minor, dar care pe mine ma facea sa pierd controlul situatiei. Eu, una, ma obisnuisem sa fiu in zona mea de confort, cu care in aparenta eram fericita.

NU mi se parea ca ar trebui sa fac ceva diferit, pentru ca ajunsesem sa ma mint atat de tare ca sunt bine in acea amorteala, incat nu voiam sa fac nimic sa ies de acolo.

Daca vrei sa evoluezi, sa cresti, sa te dezvolti, E VITAL sa iesi din zona de confort. NU ai cum altfel.

Te invit sa iti iei timp si spatiu, sa te gandesti, sa simti ce iti doresti, unde ai vrea sa fii sau ce ai vrea sa incerci si sa afli de ce ti-e frica si chiar sa scrii raspunsurile care iti vin in minte.

Nefericirea vine din zona de confort

Scrisul ajuta mult sa explorezi parti din tine, din sufletul si din inima ta. Eu, una, am descoperit atat de multe despre mine si viata mea din momentul in care m-am hotarat sa scriu ce simt.

Imi doresc mult sa aflu ce ai descoperit despre tine, dorintele si fricile tale. Si chiar daca uneori nu iti place ce gasesti, e o parte din tine pe care e important sa o cunosti, sa o accepti si sa o iubesti.

De abia astept sa aflu care sunt lucrurile noi si care te speriau si pe care ti-ai facut curaj sa le faci.

Foto: Alex Rosieanu