Descopera-te in 35 de zile. Ziua 31. De ce sa renunti la multitasking.

multitasking
1
De Andreea Raicu
20 mart. 2019

Repede. Urgent. Acum. Fii productiv. Imi trebuie acum. Nu suporta amanare.

Sunt cuvinte si expresii pe care sunt sigura ca le-ai folosit si auzit de atatea ori. Fac parte din limbajul nostru, pentru ca dezideratul socetatii in care traim este sa fim cat mai productivi.

Si atunci lucrul la care se apelaleaza cat mai des este multitasking-ul, care a devenit, practic, a doua noastra natura. Nici nu mai stim cum este sa functionezi altfel. Facem cat mai multe in acelasi timp din dorinta de a fi productivi, de a aduce cat mai multe lucruri la indeplinire.

Paradoxul este ca obtii exact contrariul, plus o mare si nesfarsita stare de oboseala si frustrare, pentru ca dupa ce ca muncesti si incerci sa faci atat de multe, uneori tot nu reusesti.

Te simti coplesita? Pune in practica aceste exercitii pentru concentrare maxima

Mie, una, mi-a luat foarte mult sa renunt la multitasking – de fapt, inca o mai fac uneori si asta pentru ca am trait si functionat asa mai bine de 15 ani.

Ce m-a surprins a fost ca, desi am inceput sa fac lucrurile unul care unul si nu ma mai apuc de altceva pana cand nu termin ceea ce fac in acest moment, tot reusesc sa bifez cat mai multe lucruri din lista mea zilnica de prioritati.

In ultimii trei ani am trait cat n-am facut-o toata viata

Te invit sa devii constient de felul in care alegi sa faci lucrurile si cum simti ca vrei sa te apuci de mai multe in acelasi timp, sa te opresti si sa te concentrezi pe ceea ce faci acum, in acest moment. Te asigur ca viata ta va fi diferita.

Astept sa imi spui cum te simti.

Foto: Arhiva personala