Descopera-te in 35 de zile. Ziua 32. Digital Detox.

digital detox
1
De Andreea Raicu
21 mart. 2019

Igiena mentala incepe cu o cura buna de detoxifiere digitala.

Suna bine asa ca idee, dar n-ai fost tentat sa incerci sau, daca ai vrut, ai renuntat repede doar cand ti-ai imaginat cum ar fi sa nu ai acces la telefon si sa nu poti sa vezi ce fac prietenii tai sau ce s-a mai intamplat pe Instagram si pe Facebook.

Fara sa iti dai seama, devenind dependent de telefon si de internet nu faci decat sa deschizi usa pe care stresul intra in viata ta cu o lejeritate fantastica. Intra in fiecare minunt in care deschizi telefonul ca sa vezi ce s-a mai intamplat pe internet, fara un scop anume sau o nevoie pregnanta.

Cum ne pune telefonul in pericol fericirea

Nu isi face simtita prezenta imediat, ci dupa cateva ore, cand simti ca esti coplesit de tot ceea ce traiesti si de tot ceea ce ti-a trecut prin fata ochilor cu o repeziciune uluitoare.

Toate aceste informatii pe care le digeri constant si cu religiozitate iti iau spatiul, iti ocupa mintea si te agitata uneori aproape fara sa-ti dai seama.

Nu spun sa nu mai folosesti telefonul deloc, pentru stiu cat de important este in vietile noastre, ale tuturor, ci doar te invit sa o faci in mod constient, sa iti iei timp si pentru tine din cand in cand. Poate pentru inceput poti incerca sa ai o ora pe zi in care sa stai departe de telefon.

Dependenta de telefon. Ce beneficii obtii daca scapi de ea

Te invit sa experimentezi si sa imi spui cum ti-a fost.

Foto: Arhiva personala