5 obiceiuri simple care te fac mai inteligenta

1
De Ingrid David
29 mart. 2019

Ar putea sa fie asa de usor? Sa ne trezim intr-o dimineata cu mintea mai limpede, sa stim exact ce si cum trebuie sa facem, sa nu mai fim constant pe fuga? Raspunsul la aceste intrebari poate fi unul afirmativ.

Cel putin asa sustine Carole Ann Rice, life coach cunoscut in Marea Britanie. Ea sustine ca in aceste vremuri, cand oamenii sunt superconectati, cand poti sa afli ce face in fiecare minut prietenul tau din Brazilia, de exemplu, te poti trezi supraincarcat cu informatii. Informatii care pot actiona ca o piatra de moara asupra creierului tau. Asa ca fa ceva in acest sens.

1. Fa-ti un fel de audit mental

Suna teribil de pompos, dar e de mare ajutor. SI nici macar nu e foarte complicat. Auditul mental presupune sa iti verifici atent care sunt lucrurile care te coplesesc. Poate ca ti-ai asumat prea multe responsabilitati, sau, o mare greseala care te poate dobori, faci din nevoile celor din jur propriile responsabilitati. Dupa ce ai realizat ce si cum, trebuie sa decizi singura ce pastrezi si la ce sa renunti.

5 semne zodiacale care sunt dependente de social media

2. Rareste contactele social media

Ti se pare ca e deconectant, te amuzi si crezi chiar ca te relaxezi daca stai tot timpul pe FB, Instagram, Twitter etc. Pare, insa ca nu e chiar asa. Carole Ann Rice, life coach cu experienta din Marea Britanie, este de parere ca, macar din cand in cand, este indicata o pauza de la social media. O simpla „detoxifiere“ este o modalitate excelenta prin care poti sa-ti ajuti mintea sa devina mai ascutita. Daca nu reusesti sa renunti total, nici pentru cateva zile, prioritizeaza lucrurile. Vezi la ce e obligatoriu sa raspunzi si nu mai „urmari“ pe oricine. Nu faci altceva decat sa te incarci cu problemele altora. Esti sigura ca vrei asta?

Cum m-a ajutat meditatia sa-mi gasesc pacea interioara si fericirea

3. Incearca sa meditezi

Meditatia poate fi o metoda excelenta pentru a-ti „goli“ mintea. E ca si cum ai incerca sa inchizi fereastra unei camere ca sa nu mai auzi zgomotul asurzitor de afara. Vei putea astfel sa iti asculti gandurile. Iar cateva minute de meditatie pot face minuni.

Acum este cel mai bun moment pentru a incepe si tu un program de meditatii: pe shop.andreearaicu.ro gasesti reduceri de 40% la toate programele de meditatii, in perioada 7-8 mai 2022.

4. Gaseste metode mai bune sa „pierzi“ vremea

Stai si scrii mailuri amicilor, rudelor sau cui iti trece prin cap chiar si o ora sau mai mult pe zi? Iti verifici conturile de Instagram sau Twitter la fiecare 15 minute? Esti online pe Facebook permanent si nu iti scapa nimic? Daca da, esti dependenta de retelele sociale si ar trebui sa schimbi asta. Incearca sa renunti sa mai stai ore in sir conectata la problemele altora si petrece acest timp altfel. Citeste, plimba-te, mergi la sala de sport. Acestea pot deveni obiceiuri mult mai avantajoase pentru mintea si sufletul tau.

Nu trebuie sa-ti rezolvi toate probleme astazi. Ai rabdare, toate la timpul lor
5. Nu uita ca si maine e o zi

Chiar daca ti s-a spus de multe ori, poate, ca trebuie sa traiesti fiecare zi ca si cum ar fi ultima… nu lua totul ad litteram. Chiar nu trebuie sa faci totul intr-o zi. Prioritizeaza-ti activitatile zilnice. In limba engleza merge sistemul 3D: „Do it, Dump it or Delegate it“, care poate fi tradus astfel: „Fa-o, las-o balta, delega”.

Foto: Shutterstock.com