5 lucruri pe care sa i le spui copilului interior

1
De Cristina Tudor
29 mai 2021

In fiecare dintre noi exista un copil interior care candva a fost ranit.

Pentru a evita durerea, am incercat sa ignoram acel copil, insa el nu pleaca nicaieri niciodata. Copilul interior traieste in mintea noastra inconstienta si influenteaza modul in care facem alegeri, raspundem provocarilor si ne traim vietile.

Nu mai incerca sa fii perfecta pentru oamenii imperfecti. Gandeste-te ca lumea are nevoie de tine exact asa cum esti, perfecta in imperfectiunea ta. Rolul tau pe acest pamant este sa lasi o amprenta personala in vietile oamenilor pe care ii intalnesti.

Te-ai gandit vreodata de ce nu poti merge mai departe? Te-ai intrebat de ce iti pui singura piedici? De ce te sabotezi? De ce te simti atat de trista, anxioasa? De ce esti atat de critica cu tine?

In fiecare dintre noi exista un copil interior care candva a fost ranit. Pentru a evita durerea, am incercat sa ignoram acel copil, insa el nu pleaca nicaieri niciodata. Copilul interior traieste in mintea noastra inconstienta si influenteaza modul in care facem alegeri, raspundem provocarilor si ne traim vietile.

Daca si tu te simti pierduta, singura, cu sufletul plin de tristete, de durere, de frica si iti este teama sa pierzi dragostea celor din jurul tau, incearca sa incepi prin vindecarea copilului interior care odata s-a simtit nesigur, neiubit, poate chiar invizibil.

Incepe prin a ii spune aceste lucruri importante:

1. „Te iubesc”

Spune-ti asta de fiecare data cand te privesti in oglinda. Spune-ti asta in fiecare moment in care simti nevoia. Iubirea este cheia vindecarii, asa ca nu iti fie teama sa o folosesti.
Poate ca multi dintre noi in copilarie credeam ca trebuie sa indeplinim anumite obiective trasate de parinti – sa luam note bune, sa intram la un anumit liceu, sa mergem pe urmele fratilor (sau surorilor) nostri pentru a primi iubire. Poate ca nu am avut parinti care sa ne arate ca meritam iubire indiferent de ce realizam in viata. De asemenea, este posibil ca unii dintre noi sa fi avut parinti care au considerat ca aratarea dragostei este un semn de slabiciune.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.