10 lucruri pe care toate cuplurile ar trebui sa le discute inainte de a se casatori

1
De Cristina Tudor
20 mart. 2021

Lipsa de compatibilitate si comunicare sunt doua dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii divorteaza.

Oamenii care vor sa aiba un mariaj de lunga durata ar trebui sa-si spuna anumite lucruri inainte de casatorie. In acest fel, pot fi pregatiti atunci cand se confrunta cu obstacole in calitate de soti.

10 lucruri pe care toate cuplurile ar trebui sa le discute inainte de a se casatori:

1. Banii. La comun sau nu?

Este important sa va planificati cum sa gestionati banii pe care ii veti castiga amandoi. Este posibil ca fiecare persoana sa aiba propriile economii separar, in plus fata de un cont comun la care ambii soti sa contribuie in fiecare luna. Suma respectiva, in functie de salariul fiecaruia, ar trebui discutata dinaintea casatoriei. De asemenea, a decide cand pot fi folositi banii comuni este, de asemenea, o intrebare importanta.

2. Datoriile

Sa va spuneti unul altuia daca aveti datorii va poate ajuta pe amandoi sa va planificati in avans modul de gestionare a acestora. Nimanui nu i-ar placea sa ii fie data viata peste cap din cauza datoriilor noului sau sot. Oricine s-ar simti tradat daca ar afla despre o suma datorata de partenerul lui dupa nunta. In plus, acest lucru ar putea afecta cu adevarat increderea pe care cineva o are in partenerul lui.

3. Copiii

Nu toti oameni care vor sa se casatoreasca vor sa aiba si copii. Si, daca daca ambii parteneri isi doresc copii, exista alte lucruri de discutat, cum ar fi stilul parental, ce ati face daca copiii au dizabilitati sau cum ati reactiona daca sunt altfel decat va asteptati. Pentru unii oameni, a avea copii este o necesitate. Asadar, daca dintr-un anumit motiv un cuplu nu poate avea copii, ar trebui sa se gandeasca la ce sa faca in continuare. Ar putea alege sa adopte un copil, sa apeleze la FIV sau sa divorteze si sa se casatoreasca cu altcineva.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.