Mai poti avea incredere intr-o persoana care te-a inselat?

femeie inselata
1
De Cristina Tudor
7 apr. 2022

Esti vulnerabila in relatia cu partenerul tau in moduri pe care putine persoane din viata ta le vad vreodata.

Impartasesti secrete si ai curajul sa ai incredere in acesta. Daca descoperi ca aceasta persoana a avut o aventura, te simti tradata. Multe persoane incheie relatia imediat cand descopera ca partenerul lor le-a inselat. Dar daca vrei sa ramai cu o persoana care te-a inselat, mai poti avea incredere in aceasta? Iata ce factori ar trebui sa iei in considerare inainte de a decide ce sa faci mai departe!

Ar trebui sa mai ai incredere intr-o persoana care te-a inselat sau nu?

Potrivit psihologilor, raspunsul depinde de mai multi factori. De exemplu, motivul pentru care te-a inselat. Cel mai bun indicator al intelegerii urmatorului pas intr-o relatie cu probleme este ceea ce a determinat persoana sa insele in primul rand. Unele motive ale infidelitatii sunt patologice. Partenerul care a inselat ar putea fi narcisist, dependent de companie fizica sau sociopat. Alte motivatii pentru inselat ar putea fi razbunarea sau sabotajul intentionat, deoarece exista si alte motive pentru a pune capat relatiei.

Uneori, motivele pentru care cineva insala nu sunt la fel de rau intentionate. S-ar putea sa existe un moment gresit, dar trecator. De exemplu, partenerul ar putea avea criza varstei mijlocii sau s-ar putea lasa coplesit de atractie, desi este intr-o relatie fericita. Poate ca o persoana a inselat pentru ca suferea de probleme de sanatate mintale si incerca sa obtina atentia unei persoane noi in loc sa isi trateze problemele.

Daca motivul infidelitatii este legat de problemele relatiei, relatia nu mai are un viitor. Cu toate acestea, daca motivul pentru care a inselat cineva a avut de-a face cu probleme personale, abordarea problemelor acelei persoane ar putea insemna ca increderea poate fi castigata iar.

Citeste continuarea pe Eva.ro

Foto: depositphotos.com