Lunile anului in care oamenii sunt mai tentati sa insele, conform studiilor

1
De Maria Constantin
27 oct. 2022

Aventurile incep din diverse motive, unele justificate, altele nu, dar cine ar fi crezut ca exista o perioada a anului in care oamenii sunt mai tentati sa-si insele partenerul sau partenera?

Desi nu exista un interval anume potrivit pentru a incepe o aventura, un sondaj la care au participat 2.000 de persoane a descoperit care este luna a anului in care oamenii sunt mai predispusi sa calce stramb.

Rezultatele au aratat ca aceasta luna este septembrie, relateaza Your Tango.

De ce insala oamenii mai mult la sfarsitul verii

Illicit Affairs, un site de intalniri pentru persoanele casatorite a realizat un chestionar pentru a determina in ce perioada a anului incep cele mai multe relatii extraconjugale. Datele au aratat ca 22% din cazurile de infidelitate apar la inceputul toamnei.

Multi dintre cei chestionati au mentionat vara ca motiv al inceperii unei aventuri. Acestia au spus ca in timpul lunilor lungi de vara, in timp ce se aflau in vacanta, au simtit ca si-au pierdut interesul fata de partener, iar acestia au fost mai putin atractivi.

Ce este infidelitatea emotionala si cum iti afecteaza relatia de cuplu?

Pana acum, ianuarie era considerata luna in care se infiripau cele mai multe aventuri. Datele anterioare sugerau ca in a doua zi de luni din noul an era momentul maxim in care multi calcau stramb, iar motivele erau asemanatoare – cuplurile care erau nevoite sa petreaca mult timp impreuna in timpul sarbatorilor ajungeau sa-si piarda pasiunea sau se certau, iar cel putin unul dintre parteneri se consola in bratele altcuiva.

Pandemia a incurajat infidelitatea

Noile date au analizat comportamentul cuplurilor inainte si dupa pandemia de COVID-19. Sondajul a determinat ca acest eveniment global a jucat un rol insemnat in aparitia cazurilor de infidelitate.

In perioadele de carantina, oamenii s-au concentrat pe zilele intregi petrecute cu partenerul. Nevoiti sa stea mult timp impreuna si neavand o cale de evadare, unii nu au facut fata si au cazut prada ispitei infidelitatii.

Desi multi s-au bucurat de momentele intime cu partenerii, altii au cautat aceasta intimitate si libertatea in alta parte. Dovada ca in perioada pandemiei site-ul care a realizat studiul a avut cea mai ridicata activitate din 19 ani de functionare.

O alta explicatie pentru aceasta crestere este ca, odata cu revenirea la normalitate, oamenii interactioneaza mai mult unii cu ceilalti. Multi au spus ca de cand se intalnesc cu colegii la serviciu sunt mai tentati sa-si insele partenerul.

Foto: Freepik.com