Meditatie: o varianta simpla si rapida de a reduce stresul din viata ta

1
De Cristina Tudor
8 apr. 2022

Meditatia poate ajuta la eliminarea stresului zilnic, aducand cu ea pacea interioara – ceva de care cu totii avem nevoie in aceasta lume ce se misca cu viteza luminii.

Afla ce este, cum poti invata cu usurinta sa practici meditatia atunci cand ai nevoie de ea, de ce ar trebui sa faca parte din rutina ta si ce tehnici de meditatie ti se potrivesc.

Ce este meditatia?

Meditatia nu te ajuta sa devii o persoana diferita, o persoana noua sau chiar o persoana mai buna. Meditatia este strict legata de formarea in constientizare si obtinerea unui simt real al vietii. Meditatia nu te indeamna sa incerci sa iti opresti gandurile sau sa iti ascunzi sentimentele, din contra – ea te ajuta sa le observi fara a le judeca. Sa le intelegi mai bine, sa le accepti si sa le permiti sa fie, sa existe.

Meditatia te ajuta sa dezvolti capacitatea de a fi prezenta in viata ta, de a fi in pace cu ceea ce traiesti aici si acum si de a fi pe deplin implicata in orice faci in acest moment.

Meditatie: beneficii pentru sanatate

Exista o multime de studii care dovedesc si sutin numeroasele beneficii ale meditatiei. Cele mai importante beneficii in sanatate sunt:

– tensiune arteriala scazuta;
– stres scazut;
– somn mai bun;
– concentrare crescuta;
– stare de spirit imbunatatita;
– agresivitate redusa;
– adaptabilitate mai mare la schimbari;
– un sentiment mai mare de empatie si conexiune cu cei din jur.

De asemenea, s-a demonstrat ca prin meditatie incurajam emotiile si comportamentele pro-sociale, ne imbunatatim concentrarea si, cel mai important, reusim sa avem strategii de coping pozitive in perioadele de stres.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: depositphotos.com