5 metode eficiente pentru a-ti respecta rezolutiile in 2019

1
De Alice Moisescu
8 ian. 2019

Poate ca de la an la an dorintele, visurile si rezolutiile noastre se mai schimba, insa pasiunea si speranta pe care o sadim in sufletele noastre ramane aceeasi.

Iata ce poti face pentru ca rezolutiile noului an sa nu fie date uitarii, precum si sfaturile pretioase ale specialistilor:

1. Stabileste-ti obiective realizabile

Primul pas in a fi sigur ca o rezolutie se poate indeplini este sa te gandesti la un obiectiv care poate fi indeplinit.

„Sigur ca ar fi ideal ca din prima zi a anului 2019 sa nu mai mananci dulciuri decat o data pe saptamana sau sa nu mai treci deloc pe la fast food, dar trebuie sa fii realist. In loc sa iti juri ca vei arata ca un fotomodel, mai bine fa-ti un plan pentru a reveni treptat la greutatea normala pentru inaltimea ta”, recomanda Deborah Serani, nutritionist si psiholog.

2. Identifica un punct de plecare

Vei avea nevoie de o baza pentru a-ti realiza scopul. Daca te-ai hotarat sa mananci mai sanatos, este esential sa te gandesti care este problema, de unde pornesc obiceiurile alimentare nesanatoase.

„Noteaza tot ce mananci timp de trei zile, apoi analizeaza obiectiv si punctual tot ce ai scris. Cu siguranta vei observa o tendinta care predomina cum ar fi gustarile la ore tarzii sau mesele de pranz luate des la restaurant. Porneste de aici, si vei sti ce aspecte sa imbunatatesti”, spune Erin Palinski, nutritionist.

3. Imparte rezolutiile in pasi mici

Odata ce stii ce vrei sa realizezi, incearca sa stabilesti care sunt acei pasi mici care te vor ajuta sa-ti indeplinesti obiectivele.

Daca te concentrezi pe fiecare pas, vei ajunge astfel mai usor la rezultatul dorit si vei fi mai optimista pe parcurs.

4. Noteaza progresele

Potrivit specialistilor, succesul va fi mai aproape daca notezi tot ce ai reusit. Poti face acest lucru la sfarsitul zilei, stabilindu-ti alte si alte obiective… marunte si usor de realizat.

Daca incerci sa slabesti sau sa te lasi de fumat, economiile iti vor arata progresul concret pe care l-ai realizat.

5. Schimba cate un lucru

In momentul in care incepi sa iti analizezi cu atentie stilul de viata, ai putea sa fii surprinsa de cate lucruri trebuie sa schimbi, iar asta te poate coplesi.

„Nu te panica, ci alege in fiecare saptamana cate un lucru pe care vrei sa il schimbi la tine. In acest fel vei avea mai mult succes decat daca incerci sa elimini deodata toate obiceiurile care iti pericliteaza sanatatea”, potrivit Dr. Serani.

Foto: Shutterstock.com