Cum sa folosesti legea atractiei pentru a-ti atinge obiectivele

1
De Alice Moisescu
4 nov. 2018

Se spune ca legea atractiei te invata sa fii arhitectul propriei tale vieti, sa detii controlul asupra sentimentelor si asupra frecventei tale energetice. Este vorba despre o pregatire mentala care te ajuta sa iti croiesti singur destinul.

Este foarte important sa crezi in puterea pe care o are legea atractiei si sa incerci sa o pui in aplicare in fiecare zi. Cu toate acestea, nimic nu poate fi realizat fara efort, spun expertii.

Pentru scopurile si telurile noastre avem o sumenedie de resurse la indemana. Chiar si asa, nu intotdeauna suntem suficient de concentrati pe ceea ce ne dorim. Ori… ne pierdem in detalii, mai adauga acestia.

Iata o metoda ingenioasa care te ajuta sa folosesti legea atractiei pentru a obtine rezultate.

Despre legea atractiei si vision board

Atunci cand gandim si simtim, o frecventa corespunzatoare este trimisa in Univers, iar aceasta atrage inapoi catre noi evenimente si imprejurari pe aceeasi lungime de unda.

Vision board-ul este un instrument care ne ajuta sa ne clarificam obiectivele specifice de viata si sa ne concentram mai eficient pe realizarea lor.

Concret, acesta consta intr-un fel de panou pe care asezam ganduri, imagini si afirmatii ce reprezinta tot ce ne dorim sa fim, sa facem sau sa avem in viata noastra. Este un suport vizual al felului in care ne dorim ca viata noastra sa decurga.

Ne identificam si ne clarificam viziunea asupra vietii

Pentru cei care intampina dificultati in a vizualiza un lucru, un vision board poate fi folositor. De aceea este foarte important sa cautam imagini care sa reprezinte detalii specifice ale vietii pe care ne-o dorim si sa incepem sa „vizualizam”.

Pentru unii, acest lucru poate inseamna a avea o masina noua sau o casa cu curte, pentru altii relatii de calitate cu cei din jur, o casnicie sau un copil.

Vision board-ul ne ajuta sa ne dam seama ce vrem cu adevarat si ce conteaza pentru noi. Atentie, insa! Ce conteaza pentru mine, nu conteaza si pentru tine. Astfel ca vision board-ul este un instrument profund intim, cu caracter de unicitate.

Ne intarim afirmatiile zilnice despre noi si despre dorintele noastre

Odata ce am inceput sa „visam”, al doilea pas este sa credem in visul nostru. Pe langa imagini, vision board-ul presupune si cuvinte, fraze cheie sau propozitii care ne afirma intentiile.

Afirmatiile exprima cine suntem cu adevarat si ne permit sa realizam ca posibilitatile noastre sunt, de fapt, nelimitate.

Ne mentinem atentia focusata pe intentiile ce stau la baza actiunilor noastre

Cum este posibil sa ramai totusi concentrat pe obiective, in timp ce cei din jurul tau si circumstantele in care te regasesti te trag in directii diferite si contradictorii?

Indiferent de ce se intampla peste zi, un vision board este un memento constant a ceea ce intentionezi sa faci.

Apeland atat la partea constienta, cat si la inconstient, acest instrument iti mentine mintea treaza pe obiective, atentia pe intentiiile tale si viata pe directia pe care ti-ai ales-o, fiind o sursa permanenta de inspiratie.

Ghid de construire a unui vision board

Reflecteaza mai intai la cateva obiective personale.

Gandeste-te la cateva intrebari importante, precum: „Ce inseamna in conceptia ta o viata mai buna?”, „Ce face pentru tine ca viata sa fie valoroasa sau sa merite traita?”, „Ce realizari vrei sa ai pana la sfarsitul vietii?”.

Ia-ti ragaz si gandeste raspunsuri satisfacatoare pentru tine la toate intrebarile ce iti vin in minte.

Aduna-ti imagini reprezentative, pozitive, care sa corespunda raspunsurilor tale.

Amplaseaza, apoi, vision board-ul acolo unde il poti vedea zilnic, pentru a-ti mentine atentia si motivatia pe ceea ce ai de facut.

Petrece macar 5 minute in fiecare zi studiindu-i continutul si vizualizand rezultatele.

Foto: Shutterstock.com