6 lucruri pe care oamenii bogati NU le fac. Ii ajuta sa isi mentina finantele in ordine

1
De Alice Papuc
24 apr. 2024

Un lucru este clar: oamenii cu adevarat bogati au o anumita disciplina care ii ajuta sa isi atinga obiectivele financiare.

Atunci cand iti doresti sa inveti ceva, ai tendinta de a te uita doar la modele de “Asa da”. Cu toate acestea, cand vine vorba de educatie financiara, este bine sa te uiti si la acele comportamente pe care trebuie sa le eviti. De exemplu, oamenii bogati si-au stabilit clar anumite limite pe care nu le trec si lucruri pe care evita sa le faca. Iata care sunt acestea!

Nu isi tin toti banii in contul curent

Oamenii care au ajuns sa se bucure de libertate financiara stiu deja ca au nevoie de mai multe conturi, astfel incat sa isi catalogheze clar veniturile: bani pentru lucrurile necesare (facturi, credite, cheltuieli pentru mancare), cont de economii, banii pentru investitii, banii pentru distractie (vacante, iesiri cu prietenii, hobby-uri). Aceasta delimitare clara te ajuta sa stii care este bugetul pe care il poti aloca pentru diverse lucruri.

Nu traiesc peste mijloacele lor

Oamenii cu adevarat bogati nu traiesc pentru a-i impresiona pe cei din jur. Ei isi construiesc stilul de viata in jurul mijloacelor lor financiare si evita sa intre in datorii sau sa-si asume riscuri financiare excesive.

Nu se lasa influentati de tendinte

Oamenii bogati au o incredere solida in propriile lor decizii si nu sunt influentati de tendintele sau presiunea sociala in ceea ce priveste modul in care isi gestioneaza finantele. Ei se bazeaza pe analiza lor si pe obiectivele financiare personale in luarea deciziilor legate de bani.

Cum poti scapa de anxietate cu “The Linden Method”. Experienta relatata de Anna Bey, creatoarea de continut de pe YouTube

Nu se tem sa isi planifice viitorul

Oamenii pe care ii admiri nu amana stabilirea unor obiective financiare pe termen lung si nu evita sa-si faca asigurari pentru viitorul lor. Ei investesc in planuri de pensii, asigurari si alte instrumente financiare care sa le ofere stabilitate si securitate in anii care urmeaza. Au intotdeauna un fond de urgenta, astfel incat nu se tem de situatii neprevazute, ba chiar le fac fata cu brio.

Nu se opresc niciodata din invatat

Independenta financiara vine la pachet cu setea de cunoastere. Oricate informatii crezi ca ai acumulat, nu trebuie sa te opresti niciodata din invatat: nici la locul tau de munca, nici in ceea ce priveste educatia financiara.

5 principii care te pot ajua sa eviti meeting-urile inutile de la locul de munca, conform unui CEO de succes

Nu investesc fara sa realizeze o cercetare amanuntita

Investitiile pot fi o modalitate puternica de a-ti creste averea, dar oamenii bogati nu se arunca in investitii fara sa faca o cercetare atenta si fara sa inteleaga riscurile asociate. Ei analizeaza cu atentie oportunitatile inainte de a lua decizii importante legate de investitii si de locul in care banii lor urmeaza sa ajunga.

Foto: freepik.com