5 motive pentru care nu reusesti sa te desparti de el, desi stii ca trebuie

1
De Irina Constantin
12 iun. 2022

Ai decis de ceva timp ca este momentul sa va separati, dar tot nu reusesti sa aduci in discutie subiectul sensibil?

Ai pus in balanta plusurile si minusurile si te-ai intrebat de mii de ori daca faci alegerea potrivita. Toate semnele te ghideaza in directia despartirii. Cu toate acestea, iti este foarte greu sa exprimi asta in fata lui si te intrebi de ce nu reusesti sa te desparti de el.

Ei, bine, exista o multime de potentiale motive care nu te lasa sa mergi mai departe, fara el. Iata cateva dintre ele!

De ce nu reusesti sa te desparti de el: 5 posibile motive

1. Traiesti cu speranta potentialului, fara sa te raportezi la ceea ce exista

De multe ori, stam in relatii visand la ce ar putea acestea sa devina. Poate ca nu aveti aceeasi perspectiva despre familie si copii, dar lucrurile se vor schimba si va veti transforma intr-o familie fericita. Poate ca nu iti ofera ceea ce iti doresti de la o relatie, dar iti va oferi pe viitor.

Toate aceste iluzii te tin blocata intr-un viitor stiintifico-fantastic si nu te lasa sa vezi starea de fapt a lucrurilor care, daca nu s-au schimbat pana acum, este foarte putin probabil sa se schimbe.

Cum sa te eliberezi de blocajele emotionale – 6 moduri de a-ti vindeca sufletul de emotiile negative

2. Nu esti pregatita sa vezi ce nu merge, asa ca te agati de putinele lucruri bune

In unele situatii, dintr-o relatie nu mai ramane decat partea neplacuta. Nu va mai intelegeti deloc, iar iubirea din trecut pare sa fi ramas acolo, undeva departe. Totusi, nu esti inca pregatita sa accepti asta, asa ca te agati de lucrurile bune pe care le-ati avut impreuna candva. Doar ca acele lucruri nu mai exista, iar incet-incet vei fi nevoita sa accepti si acest lucru.

3. Valul de despartiri si impacari iti ofera adrenalina

Unele cupluri s-au certat si impacat de zeci de ori pe parcursul relatiei. Iar de obicei, acest cerc vicios de ruperi si de reveniri ofera o adrenalina ce devine molipsitoare. Emotiile despartirii sunt urmate de impacari zguduitoare, pentru ca apoi sa se reia acelasi carusel de emotii la care, da, este greu sa renunti.

4. Vrei sa crezi ca iubirea este suficienta pentru a mentine o relatie

Te intrebi de ce nu reusesti sa te desparti de el? Ei, bine, este posibil ca iubirea sa fie de vina. Majoritatea persoanelor considera ca sentimentul de iubire, atat timp cat este prezent, este obligat sa mentina o relatie in picioare.

Cu toate acestea, daca pe langa iubire nu mai este nimic care sa va uneasca si care sa va faca sa va bucurati de timpul impreuna, poate fi un semn ca despartirea este iminenta.

5. Iti este teama sa fii singura si sa o iei de la capat

De foarte multe ori, in spatele fricii de a te desparti de cineva sta o alta frica majora. Iti este frica sa fii pe cont propriu si te gandesti cu groaza la ideea de a incepe din nou sa iesi la intalniri si sa depui efort pentru a gasi pe altcineva.

7 semne ale unei relatii fericite si durabile. Le regasesti la partenerul tau?

De asemenea, poti simti si o teama de a nu te descurca singura, ceea ce arata ca esti, foarte probabil, intr-o relatie de codependenta cu partenerul tau actual.

Foto: depositphotos.com