Motivul pentru care oamenii inteligenti se simt mai singuri

1
De Cristina Tudor
9 sept. 2022

Inteligenta te poate izola de ceilalti. Singuratatea este doar un alt mod prin care se poate manifesta inteligenta. Oamenii inteligenti vad lumea altfel.

Acestia vad si observa lucruri pe care oamenii obisnuiti nu le iau in calcul si pot simti lucruri pe care altii nici macar nu le inteleg. Inteligenta poate fi o povara pentru oricine daca nu gasesti pe cineva cu care sa creezi o conexiune la un nivel profund. Singuratatea apare in diferite forme si moduri. Singuratate intelectuala, singuratate emotionala, singuratate fizice. Toate acestea sunt diferite. Dar ce legatura are inteligenta cu toate tipurile de singuratati?

De ce se simt oamenii inteligenti mai singuri decat ceilalti?

1. Oamenii inteligenti simt nevoia de ganduri noi in mod constant

Persoanele inteligente proceseaza informatiile eficient si fara efort. Aceasta inseamna ca, in timp ce multi oameni se gandesc la un anumit subiect, oamenii inteligenti deja au inteles aproape jumatate din acest subiect. Inteligenta le confera un avantaj in fata celorlalti. Ceea ce inseamna, de asemenea, ca acesti oameni raman rapid fara idei noi si se enerveaza. Au nevoie de un flux constant de ganduri noi, lucru care este dificil pentru ceilalti oameni sa ofere, asa ca ajung sa se simta deconectati de cei mai multi oameni obisnuiti.

2. Inteligenta necesita singuratate

S-ar putea sa fi observat ca oamenii foarte inteligenti au nevoie de mult spatiu si singuratate. Acestia prefera sa petreaca mult timp cu propriile ganduri, departe de tulburarile si distragerile din viata de zi cu zi. Aceasta nevoie de solitudine inseamna ca oamenii acestia impun singuratatea in viata lor. Acestia au nevoie sa isi imbunatateasca gandirea si ideile, dar sunt si singuri cand este vorba de eforturi.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: depositphotos.com