Muschiul intuitiei se poate antrena prin acest exercitiu simplu, dar revelator

1
De Irina Constantin
27 iul. 2021

Auzi des in jurul tau ca trebuie sa iti asculti intuitia, insa intuitia ta pare sa nu iti spuna mai nimic?

Unele persoane sunt extrem de intuitive. Iau alegeri pe baza acelui sentiment subtil care le indruma de fiecare data si, atunci cand se afla in impas, tot intuitia le ajuta sa ia cele mai bune decizii.

Daca nu esti una dintre aceste persoane, trebuie sa stii ca dezvoltarea intuitiei este posibila. Chiar daca nu este foarte activa, o poti stimula si te poti juca in voie cu energia ei, pentru a o trezi la viata.

Iata un exercitiu bun pentru dezvoltarea intuitiei, pe care il poti face oricand!

Conecteaza-te la respiratie

Intuitia este ceva ce se simte in plan subtil. De aceea, este important sa iti oferi timp si sa te conectezi la corp inainte sa incerci sa o activezi. Pentru acest exercitiu, rezerva-ti cel putin 15 minute si asaza-te intr-un spatiu confortabil. Aprinde o lumanare parfumata, palo santo sau un betisor parfumat.

Inspira adanc, lasa aerul sa coboare pana ti se umfla abdomenul, apoi expira lent si controlat. Intoarce-ti toata atentia la acest proces simplu si natural, pe care adesea nu il observi.

Invata sa identifici senzatiile din corp

Dupa ce te-ai conectat la respiratie, acceseaza in memorie un moment in care ai stiut 100% ca faci alegerea corecta. Poate fi momentul in care ai acceptat o oferta de job, ai spus „da” cand ai fost ceruta in casatorie sau orice alta clipa in care ai simtit ca lucrurile se indreapta intr-o directie buna.

Odata ce ai reperat momentul, zambeste si spune „da”, cu voce tare, clar si raspicat, de cateva ori. Observa cum se simte acest lucru in corp.

Apoi, gandeste-te la un moment neplacut din viata ta, in care ai stiut in mod sigur ca nu te simti bine cu ceea ce se intampla. Spune „nu” cu voce tare, de cateva ori, observand cum si corpul transmite acelasi mesaj.

Pune-ti intuitia la incercare

Dupa ce ai observat cum se simt senzatiile in corp, este timpul sa iti testezi intuitia. Gandeste-te la prima situatie, cea in care ti s-a intamplat ceva bun si in care ai fost fericita. Apoi, spune „nu”. Rosteste cuvantul clar si raspicat, cu fermitate. Simti cum in corp se creeaza rezistenta?

Apoi, gandeste-te la situatia negativa si spune cu voce tare „da”. Cu siguranta, acum vei simti din plin cum in corp se instaleaza o contradictie, un sentiment care te anunta ca ceva nu este in regula. Acest sentiment este intuitia ta.

Fa exercitiul in cazuri concrete

Dupa ce simti pe pielea ta cum se simte intuitia, este momentul sa o testezi in situatii concrete din viata de zi cu zi. Cand trebuie sa faci o alegere, incearca sa vizualizezi optiunile disponibile si sa vezi cum se simte fiecare, in cazul in care decizi sa o alegi.

De exemplu, daca trebuie sa accepti sau sa refuzi un proiect, vizualizeaza-te lucrand la el si spune-ti „da” si „nu”. Vei simti, in mod subtil, care este varianta castigatoare. In timp, acest exercitiu va deveni din ce in ce mai usor, iar dezvoltarea intuitiei tale se va intampla mai repede decat crezi!

Foto: Unsplash.com.