Nu mai alerga dupa fericire. In schimb, hraneste-ti sufletul cu bucuria zilei de astazi

1
De Cristina Tudor
10 mai 2019

Multi oameni sunt de parere ca scopul vietii este sa te bucuri de momentul prezent. Cu toate acestea, prea putini dintre ei incearca sa fie prezenti si, de fapt, isi traiesc vietile alergand dupa fericire, dupa bunuri materiale, dupa siguranta financiara.

Cand treci printr-un moment dificil, cel mai insultator si mai dificil sfat pe care cineva ti-l poate da este „Relaxeaza-te” sau „Bucura-te de moment”. Cand te afli in modul de supravietuire, ultimul lucru la care te gandesti este sa te relaxezi si sa uiti de tot ce se intampla. Aceasta este cea mai importanta parte din lectia care te invata cum sa te bucuri din nou de viata: cand treci printr-un moment dificil, nu te poti forta sa fii fericita. Pentru ca nu faci altceva decat sa intensifici sentimentele tale. Respingi raul in loc sa il accepti si sa inveti sa il depasesti.

Cinci pasi pentru a scapa de rusine si a te bucura de viata
Iata cateva sfaturi importante care te vor ajuta sa iti schimbi perceptia asupra vietii, asupra bucuriei, asupra fericirii si te va invata cum sa traiesti frumos:

1. Nu mai forta fericirea

„Fericirea este un fluture care, atunci cand este urmarit, este intotdeauna la un pas de a fi prins. Dar, daca stai linistit, se poate aseza pe tine.”-Nathaniel Hawthorne

2. Invata sa traiesti in prezent

“Toata negativitatea este produsa prin negarea prezentului. Anxietatea, apasarea, tensiunile, stresul, ingrijorarea, toate formele de frica sunt cauzate de prea mult viitor sau trecut si prea putin prezent. PREZENTUL este realitatea care dizolva trecutul si viitorul!.”-Eckhart Tolle

3. Invata sa te bucuri de lucrurile marunte atunci cand descoperi ca iti aduc fericire

„Lucrurile cele mai simple sunt cu adevarat extraordinare, dar numai inteleptul le poate vedea.”-Paulo Coelho

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.