Nu pot sa traiesc fara tine – declaratia care ar trebui sa te puna pe fuga, nu sa te faca sa ramai

1
De Cristina Tudor
8 dec. 2019

Mi s-a intamplat, la un moment dat, prin tinerete, sa lungesc o relatie care avea toate NU-urile posibile doar pentru ca el imi spunea ca nu poate trai fara mine.

Urmau si altele: ca ma iubeste, ca sunt cea mai cea de pe Pamant etc., dar principalul argument era ca nu poate trai fara mine.

Sigur, la 20 de ani, sa auzi ca exista un barbat care nu poate trai fara tine, pare cea mai frumoasa poveste de dragoste.

E un basm si tu ai impresia ca esti cea mai norocoasa printesa

Lucrurile nu stau deloc asa. Realitatea e cu totul si cu totul alta! Aveam sa descopar ca omul nu numai ca nu putea sa traiasca fara mine, dar nici pe mine nu ma mai lasa sa traiesc, ca sa zic asa.

Tipul era un narcisist fara pereche, iar relatia cu el m-a marcat profund si mi-a redefinit aproape tot ce stiam eu despre viata.

Am fost atenta, dupa ce am incheiat cu greu acea relatie, la toate experientele celor din jurul meu. La aproape 20 de ani distanta de la acel ”eveniment”, sustin cu tarie ca ”Nu pot sa traiesc fara tine!” este cel mai toxic si mai egoist lucru din cate se pot auzi.

Nu e dragoste!

Pentru ca dragostea nu e egoista! Pentru ca in dragoste, ar trebui sa te gandesti si la cel de langa tine, nu numai la tine! Daca iubesti cu adevarat, ”Nu pot sa traiesc fara tine!” nu are ce sa caute in discutie. Practic, vreau sa fii cu mine pentru asa vreau eu, ma intereseaza numai viata mea si persoana mea, si nu-mi pasa cum esti tu, nu ma intereseaza cum traiesti tu si cum ti-ar fi tie mai bine.

Nu poate sa aduca fericire!

Pentru ca cei care nu pot trai in afara unei relatii nu se cunosc pe ei, nu au incredere in ei, nu isi vor asuma niciodata nimic si nu vor reusi niciodata sa fie fericiti, orice ar face cel de langa ei. In plus, si fericirea lor este tot responsabilitatea celuilalt, iar acesta este un alt mit despre care vom vorbi cu alta ocazie pe larg.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Getty Images.