O minciuna cu de toate, va rog, la pachet!

1
De Maria Dima
12 mai 2019

Fie ca le mostenim de la parinti, le auzim la scoala sau la TV, le repetam singuri in oglinda sau lasam profilul nostru de Instragram sa faca asta, intreaga omenire traieste de la o minciuna la alta.

Apelul la autenticitate incepe cu: descoperirea minciunilor impuse de societatea actuala si redefinirea valorilor. Descompunerea miturilor care ne tin prizioneri si ne limiteaza accesul la fericire.

O lume perfecta: tu ce ai schimba in societatea de azi?

Ai mai jos o lista de idei pe care le-am auzit si le-am primit ca atare la un moment dat, dar care trebuie puse sub semnul indoielii din cand in cand, in drumul spre cunoasterea de sine.

Aspectul fizic nu conteaza

Modul in care arati conteaza, mai ales intr-o lume a profilurilor sociale perfecte, a tehnicilor de machiaj demne de Capela Sixtina si a obsesiei pentru perfectiune care guverneaza si cele mai marunte aspecte ale vietii noastre. Pana si cafeaua noastra trebuie sa aiba o forma sitilizata deasupra ca sa o savuram cum trebuie, dupa ce i-am facut clasica poza.

Aspectul fizic conteaza si nu numai primele impresii sunt influentate de el. Clar trebuie corelat cu sanatatea mai mult decat cu trendurile de frumusete, dar sa nu fim ipocriti. Aspectul fizic primeaza!

Zona de confort: 5 minciuni care te tin captiva

Iubirea adevarata este neconditionata

Nici atunci cand vine vorba de iubirea parintilor pentru copiii lor nu este in totalitate adevarata o astfel de afirmatie. Faptul ca esti parinte nu te face automat un sfant sau ca nu vei gresi niciodata. Probabil, cea mai apropiata forma de iubire neconditionata este cea pe care o intalnesc oamenii care au, de exemplu, un catel. Acesta ii asteapta cu aceeasi bucurie, in fiecare zi.

In rest, trebuie sa acceptam ca suntem nu suntem perfecti, ca iubirea cere eforturi pentru a fi pastrata in forma ei pura si ca trebuie sa facem lucruri pentru cei dragi noua, in mod constant. Anumite greseli sunt de neiertat, unele povesti nu au final fericit si nu rezista la “bine si la rau”.

Succesul cere sacrificii

Aud mereu acest lucru. Ca sa ai succes trebuie sa muncesti pana cazi din picioare, sa iti iei la revedere de viata personala, sa nu indraznesti sa visezi la vacante sau pauze pentru cativa ani. Sa nu dormi noptile. Sa suferi, pentru ca de acolo vin cele mai bune idei. Suferinta le da nastere. Cel mai important, sa nu arati slabiciune sau bunatate. Sa fii dur si nemilos in calea ta spre succes.

Sa fie clar: nimic de valoare nu apare peste noapte si fara efort sau dedicatie. Dar nu trebuie sa devii alt om, sa intorci spatele celor dragi sau sa-ti pui viata de familie pe pauza.

7 sfaturi de viata desprinse din autobiografia lui Michelle Obama

Exista o singura persoana perfecta pentru tine

De cand ne stim ne hranim cu aceasta idee si o ducem la extrem. Nu, nu exista numai o singura persoana potrivita pentru tine. Fiecare varsta vine cu experientele ei.

Chiar daca alegi sa-ti petreci viata cu iubitul de la 14 ani, asta nu inseamna ca o faci din lipsa de optiuni. La fel, daca se termina povestea minunata pe care ai avut-o, nu inseamna ca nu ai mai ai atatea posibilitati. Mai mult, trebuie sa renunti la ideea de perfectiune sau piedestal pe care le pastrezi pentru partener. Nimeni nu e perfect!

Trebuie sa fii cool

In prezent, cat de “cool” esti a devenit un fel de moneda moderna. Asa se justifica prezenta atator influenceri in toate domeniile. Se traduce in hoarde de fani si logic, are valoare monetara. De aceea, atat de multa lume se chinuie sa fie cool, cu orice pret.

Insa, trendurile se schimba atat de repede, incat va ajunge sa fie cool si ce-ti place tie. Nici nu mi-as face probleme.

Asadar, este mai important sa stii exact ce vrei si sa fii tu. Faimosul actor din “Game of Thrones”, Peter Dinklage nu avea mari sanse sa fie cool din cauza conditiei fizice de care sufera (nanism), si a devenit unul dintre cei mai indragiti actori, pentru ca nu a lasat nanismul sa-l limiteze. Definitia de cool e una individuala, gaseste-o pe a ta!

O sa fie bine, timpul le rezolva pe toate

De cate ori ai auzit aceste cuvinte? Nu, nu o sa fie mai bine. Cel putin, daca faci exact ceea ce ai facut pana acum. O sa ai tot ceea ce ai in prezent, dar nimic nou sau mai bun. Trebuie sa te decizi si sa fii determinata in decizia ta, daca vrei sa schimbi lucrurile neplacute din viata ta. Nimic nu se intampla fara curaj.

Foto: Shutterstock.com