10 obiceiuri care iti rapesc bucuria interioara. Renunta la ele si vei trai cu mai mult entuziasm

1

Exista zeci de moduri de a-ti tulbura pacea interioara, care se afla adanc in interiorul tau, la baza fiintei tale. Orice perturbare din exterior te poate scoate din aceasta stare. Si totusi, oricand si oriunde, TU ai potentialul de a te intoarce in interior si de a face pace cu tine.

Bucuria interioada este in mainile tale si doar tu poti sa iei masuri pentru a o readuce in inima ta. Provocarea consta in mentinerea acelui calm concentrat, fiind in acelasi timp activa si interactionand cu lumea exterioara. Exista cateva obiceiuri care te indeparteaza de scopul tau de a fi fericita.

Obiceiuri fizice care rapesc bucuria interioara

Lipsa miscarii si a exercitiilor fizice

Corpul nostru este facut sa se miste. Fara miscare regulata, muschii, inima, circulatia si sistemul nostru nervos se atrofiaza. Pacea interioara va fi greu de mentinut fara ca organismul tau sa fie intr-o forma fizica decenta. Fii atenta, de asemenea, la mentinerea unei posturi bune, care genereaza incredere in sine si influenteaza pozitiv functiile organismului. Acestea sunt cateva dintre bazele pe care se poate sprijini bucuria interioara.

Acest obicei zilnic are un impact major asupra grasimii de pe abdomen (nu, nu e vorba de dieta sau sport)

Alimentatia nesanatoasa

Mancarea nesanatoasa saboteaza diverse nevoi fizice pe care se va sprijini pacea interioara. Prea multe alimente nesanatoase pot distruge incet-incet premisele unui corp sanatos in care poate salaslui o minte pasnica. De exemplu, alimentele procesate contin ingrediente daunatoare care prelungesc durata de valabilitate, dar afecteaza grav functiile corpului. Unele ingrediente, cum ar fi zaharul, sunt chiar formulate special pentru a crea dependenta si a te face sa mananci mai mult.

Dependentele

Nu conteaza daca este vorba de alcool, prea multa cofeina sau droguri – legale sau nu – toate te vor macina incet. Pentru a cultiva pacea interioara, trebuie sa gasim modalitati mai bune de a ne relaxa si de a ne simti bine. Poti adauga pe lista aceasta si supradoza de timp petrecut in fata ecranelor. Toate acestea te indeparteaza de bucuria interioara a vietii tale.

Bucuria interioara dispare daca obisnuiesti sa practici aceste obiceiuri psihologice

Vorbesti negativ despre tine

Asta inseamna sa permiti un flux constant de ganduri critice fata de tot ceea ce faci. Acest obicei iti va macina neincetat mintea si sentimentele pana la un punct care iti limiteaza permanent capacitatea de a te conecta la pacea interioara. Permitand ca acel flux de negativitate sa continue in mod automat va duce, de asemenea, la tot mai multe actiuni negative autodistructive.

Tii ranchiuna si resentimente

Acest lucru creeaza o mentalitate din ce in ce mai toxica. Odata cu aceasta apare furia si tot felul de atitudini negative. Aceasta nu iti va otravi doar mintea, ci si relatiile. Iar acei „prieteni” care te sustin in acest obicei sunt genul de prieteni de care te poti lipsi.

Nevoia de a avea intotdeauna „dreptate”

Oamenii intelepti pun adesea intrebarea chibzuita „Vrei sa ai dreptate sau sa fii fericit?”. Exista multe puncte de vedere care sunt rezonabile, iar care dintre ele este „corect” poate fi o chestiune de opinie, de circumstante si de context. Insistenta ta ca al tau este corect iti va limita capacitatea de a vedea valoarea altor puncte de vedere.

Nevoia de control

Aceasta dorinta de control, determinata de frica, ne saboteaza de fapt capacitatea de a planifica si de a gandi in perspectiva, de a ne controla in mod natural viata. Daca iti doresti mereu controlul, in mod paradoxal, poti scapa viata de sub fraiele tale. Acceptarea este un antidot impotriva acestui obicei care iti rapeste bucuria interioara.

Bucuria, impacarea si iertarea intaresc sistemul imunitar

Obiceiuri spirituale care reduc bucuria interioara

Lipsa de iertare

Acest lucru iti macina sufletul. Reamintirea constanta a modului in care ceilalti ti-au gresit genereaza cel mai negativ cocktail de hormoni de stres. Mai important, blocheaza calea catre pacea interioara. Oamenii care nu iarta nu realizeaza natura autodistructiva a obiceiului lor. A ierta nu inseamna a face o favoare persoanei care a provocat insulta. Ei nu-i pasa deloc sau poate ca nici macar nu stie ce a facut. Iertarea il elibereaza pe cel care iarta si ridica acea povara imensa de pe umerii sai. Este cea mai mare favoare pe care ti-o poti face tie insati.

Lipsa de recunostinta

Recunostinta este o mare putere inaltatoare. Ea te poate scoate rapid si cu putere din multe stari emotionale negative. Lipsa recunostintei iti saraceste sufletul si viata spirituala. Dar, mai rau, iti poate strica sanatatea si relatiile. Fiecare recunostinta simtita sau exprimata este un element de imbogatire in interiorul tau si in perceptia ta asupra celorlalti. Aceasta ajuta la evitarea materialismului si a competitivitatii. Si, mai presus de toate, creeaza un sentiment interior de pace si bucurie.

Cum sa iti testezi intuitia si sa iti dezvolti forta interioara

Nevoia de a te compara

Acest lucru te blocheaza, de asemenea, sa simti pacea interioara. Ai tendinta de a simti o gelozie constanta si o nevoie de a concura. Acest obicei iti consuma energia si fericirea. Este putin probabil sa iti gasesti pacea, deoarece aceasta mentalitate te macina constant.

Foto: Freepik.com