Acest obicei zilnic are un impact major asupra grasimii de pe abdomen (nu, nu e vorba de dieta sau sport)

1
De Cosmescu Elisabeta
22 apr. 2022

Un somn odihnitor pe timpul noptii te ajuta sa fii mai eficienta si mai binedispusa a doua zi. Mai mult de atat, un studiu recent sugereaza ca un rol important in mentinerea siluetei il joaca somnul, si ca in lipsa lui putem acumula grasime in jurul abdomenului.

Asa ca, iata! Daca iti doresti sa iti pastrezi abdomenul plat, chiar trebuie sa dormi macar sase ore pe noapte.

Cercetatorii spun ca somnul are o influenta majora asupra modului in care organismul acumuleaza si distribuie grasimea viscerala in corp. Afirmatia lor are la baza un studiu lansat recent, realizat pe un grup mic de 12 adulti sanatosi, ce releva ca noua ore de somn pe noapte ajuta la cresterea imunitatii, imbunatatirea functiilor cerebrale si cele ale inimii, si mai ales la distributia echilibrata a grasimii viscerale in corp.

7 alimente pe care le consuma zilnic cele mai sanatoase femei din lume

„Cercetarile noastre arata ca lipsa somnului, chiar si in cazul subiectilor tineri, sanatosi si relativ slabi, este asociata cu o crestere a aportului de calorii si o crestere semnificativa a acumularii de grasime in zona abdomenului”, spune Virend Somers, MD, Ph.D, unul dintre coautorii acestui studiu publicat in Journal of the American College of Cardiology.

Probleme cu somnul: stii ce ti se intampla daca nu dormi?

El mai spune ca lipsa somnului face ca grasimea din corp sa migreze catre zona abdominala si ca, „somnul de recuperare, cel putin pe termen scurt, nu face reversibil acest proces.” De aceea, e foarte important sa fim atenti la stilul nostru de viata, „caci de el depinde starea noastra generala. Vitalitatea orgamismului tine intr-o mare parte de sinergia dintre un program de somn echilibrat si un plan alimentar gandit sa ofere cat mai multe alternative sanatoase” a mai spus cercetatorul.

Sfaturi pentru un somn mai linistit

Daca ai probleme cu somnul, atunci ia in calcul un tratament medicamentos care te va ajuta sa ai un somn odihnitor (medicina alopata si cea alternativa ofera multe optiuni in acest sens). Inainte de toate insa, fereste-te sa faci alegeri de una singura! Cere sfatul medicului sau farmacistului, mai ales daca esti insarcinata sau alaptezi. Pana la medicamente, poti avea un somn mai linistit daca:

Tehnici de meditatie, de ajutor cand ai nevoie de liniste

  • Eviti consumul de lichide cu o ora si jumatate inainte de a te pune in pat;
  • Eviti sa stai la televizor sau pe telefon inainte de somn;
  • Aerisesti bine camera inainte sa te culci;
  • Nu te imbarci cu haine groase, din materiale sintetice, pentru a evita supraincalzirea si implicit trezirea pe parcursul noptii;
  • Nu consumi dulciuri inainte de somn, alcool si nu mananci la ore tarzii;
  • Gandesti pozitiv si elimini din minte acele ganduri care iti dau o stare de agitatie (tehnicile de meditatie te pot ajuta sa elimini stresul);
  • Investesti intr-un pat cu o saltea confortabila si o perna de calitate, care sa iti asigure o pozitie buna atunci cand dormi;
  • Nu consumi cofeina mai tarziu de ora 18:00.

Foto: depositphotos.com