Cele 5 obiceiuri simple ale celor mai fericite femei pe care le cunosti

1
De Irina Constantin
19 sept. 2022

Au mereu zambetul pe buze si ti se pare ca se bucura autentic de fiecare clipa. Care e secretul lor?

Cu siguranta, ai vazut multe femei fericite in jurul tau. Nu numai ca par sa se simta bine, dar par mereu multumite, echilibrate si satisfacute, indiferent de mediul exterior. Oare cum reusesc sa isi pastreze aceasta atitudine?

Ei, bine, cele mai fericite femei pe care le cunosti nu au un secret magic, ci cateva practici simple, dar carora le fac constant loc in vietilor lor.

Iata obiceiurile femeilor fericite, la care nu renunta niciodata!

1. Refuza lucrurile pe care nu vor sa le faca, spunand „nu” cu hotarare

Ce faci atunci cand prietenele tale pun la cale un plan care se simte mai degraba ca o responsabilitate decat ca un prilej de distractie? Cel mai probabil, spui da si mergi cu ele, chiar daca ai prefera sa stai acasa. Motivul? Nu vrei sa se supere pe tine sau sa creada ca nu iti pasa.

Cand o femeie fericita stie cu toata fiinta ca acel ceva nu este pentru ea, spune un „nu” clar si raspicat. Nu lasa loc de negocieri sau de compromisuri, iar acest lucru o ajuta sa nu isi complice in mod inutil existenta. Satisfactia de a fi asumata si de a nu te simti obligata sa faci nimic se transforma in bucurie pe termen lung!

Dieta lui Kate Moss: Ce mananca pentru a se simti si pentru a arata atat de bine

2. Au grija de ele si isi prioritizeaza sanatatea

Nu toate femeile sunt sportive prin definitie, la fel cum nu toate au o dieta perfecta. Cu toate acestea, printre obiceiurile femeilor fericite se numara prioritizarea sanatatii fizice si mentale.

Acestea mananca alimente cat mai naturale, au grija sa doarma suficient, sa se miste constant si sa bea destula apa. Chiar daca mai fac exceptii, nu isi ignora niciodata rutina de ingrijire datorita careia se simt mereu atat de bine in corpul lor!

3. Nu iau lucrurile personal

Un lucru pe care femeile mereu fericite il au in comun este faptul ca nu iau aproape nimic personal. Ele sunt constiente ca fiecare persoana este responsabila pentru felul in care se simte. Prin urmare, ele stiu ca sunt raspunzatoare pentru propriile actiuni, dar nu pentru cum acestea sunt percepute de catre ceilalti.

De aceea, ele nu se invinovatesc atunci cand nu este cazul, iar daca o prietena nu le raspunde la telefon, se gandesc ca aceasta este foarte ocupata, nu ca are ceva persoal cu ele. O mentalitate extrem de utila pentru fericire pe termen lung!

4. Isi adreseaza problemele in mod direct, fara filtre

O femeie fericita stie ca nu are timp de pierdut. Nu se implica in drame si nu complica lucrurile mai mult decat este cazul. O deranjeaza ceva? Spune clar si raspicat. A fost inteleasa gresit? Explica din nou si isi sustine punctul de vedere. Nu este loc pentru filtre, victimizare si minciuni in viata ei, iar acest lucru o ajuta sa traiasca liber si fara teama.

5 alimente pe care un expert in echilibru hormonal nu le consuma niciodata

5. Nu concureaza cu nimeni si nu se compara

O femeie fericita este o femeie care are incredere in ea. Iar o femeie cu multa incredere in sine nu se va compara si nu va concura niciodata cu alte femei, incercand sa le depaseasca sau sa le doboare. In schimb, se va compara doar cu versiunea ei de acum o saptamana, acum o luna, acum un an – si va incerca sa se autodepaseasca!

Foto: Freepik.com