Orice barbat poate crea viata, dar nu oricine poate fi tata

1
De Cristina Tudor
13 oct. 2019

Oricine poate crea viata. Orice barbat poate deveni tata. Dar sunt rari cei care stiu cum sa modeleze viata copiilor si cum sa-i ajute sa mearga pe drumul corect.

Este nevoie de cineva special, care sa isi asume responsabilitatea pentru copiii sai, sa ii iubeasca neconditionat si sa isi dedice viata dezvoltarii fizice si spirituale.

Orice barbat poate crea viata, dar de ce ai nevoie pentru a fi tata?

Meseria de tata nu presupune platirea facturilor, cumpararea mancarii si certurile cu copiii, pentru ca ar avea nevoie sa invete sa se descurce cu greutatile vietii. Nu inseamna nici pedepsirea copiilor, pentru ca acesta ar fi singurul mod in care ar intelege ce au gresit. Nu esti tata pentru ca ai creat viata, iar acum numele tau este trecut in actele copilului. Nu esti tata pentru ca genele tale au fost transmise unei generatii noi. Nu esti tata pentru ca ii oferi copilului un acoperis deasupra capului si mancare pe masa.

Aceste lucruri te pot face un tata, dar este nevoie de iubire neconditionata si de sacrificii pentru a te numi un tata dedicat si iubitor. Pentru ca un tata nu ar trebui doar sa isi duca copiii la scoala si apoi acasa. Rolul unui tata nu este de sofer al copiilor lui.

Un tata este mereu alaturi de copiii sai. Este prezent cand lucrurile sunt complicate. Si face tot posibilul pentru a-i oferi copilului sau ceea ce are nevoie. Chiar daca mariajul se destrama, un tata nu renunta niciodata la familia sa. Gaseste o modalitate prin care sa fie aproape si sa faca tot ce poate.

Un tata adevarat reprezinta un exemplu al cum ar trebui sa se comporte o persoana. Cum ar trebui sa se poarte un barbat cu o femeie, cum ar trebui un barbat sa isi traiasca viata, cum ar trebui sa functioneze o relatie, cum ar trebui sa se poarte adultii pentru a supravietui in aceasta lume.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Shutterstock.com.